Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Het putter ger Andersson Hed ett bra slagläge

Golfsäsongen har hittills varit en besvikelse för Fredrik Andersson Hed. Men den negativa trenden är på väg att brytas. Efter halva tävlingen på Gleneagles ligger han sexa, nio under par. – Jag behöver ett par bra tävlingar, säger 41-åringen.

Höftproblemen som gäckat Fredrik Andersson Hed under säsongen verkar vara över. Helt bra är det inte enligt honom själv men han kan svinga och spela obehindrat och med det kommer också resultaten.

– Jag jobbar lite annorlunda med svingen nu och problemen är nästan helt borta, säger Fredrik och ger sig själv diagnosen ”symptomfri”.

Under Johnnie Walker Championship på Gleneagles verkar han hittat tillbaka till formen. 68 slag under torsdagen följdes upp med en 67-runda på fredagen.

– Det har varit stabilt och bra spel. Jag hade ett par halvdåliga drives som kunde kostat men jag räddade upp det bra, säger han.

Första nio hålen var lite halvknackiga men gav ändå ett under par. Men på sista nio startade birdiefyrverkeriet med en brännhet putter.

– Bra slag nära pinnen och det blev sex birdies, säger Fredrik som avslutade med tre birdies i rad varav en långputt på 17:e från 15 meter.

– Det var lite roligt för min caddie berättade när vi kom upp på green att precis från det stället sänkte Eduardo Molinari för tre år sedan när han vann. Och så gjorde jag likadant.

Om det är ett tecken för helgen låter han vara osagt. Han har fem slag upp till ledaren, argentinaren Ricardo Gonzalez, som svarat för hela 15 birdies och en eagle på de inledande rundorna.

– Fortsätter han att gå sju under varje dag blir det svårt att hinna i kapp. Men puttar jag som gjort första två dagarna kan det bli bra.

Fredrik ligger just nu på 159:e plats på penninglistan och har sju tävlingar på sig att behålla europatourkortet som ges till de 110 främsta.

– Jag har spelat för dåligt innan i år och jag behöver ett par bra tävlingar. Men fortsätter jag spela så här kommer resultaten.

Fler lokala sportnyheter hittar du här