Helsingborgs Andri Bjarnason blev tvåmålsskytt och utbytt skadad i toppmötet med Falkenberg i superettan.

Helsingborg vann seriefinalen mot Falkenberg

|

Tabellettan Falkenberg förlorade hemma mot tvåan Helsingborgs IF i söndagens toppmöte i superettan.

Falkenberg tog ledningen två gånger innan Andri Bjarnason fixade Helsingborgs andra kvittering, till 2–2, på straff i den 66:e minuten. Helsingborgsanfallaren blev strax senare tvåmålsskytt när han fixade 3–2 och segern i den 72:e minuten.

Matchhjälten blev sedan utbytt skadad i slutminuterna efter att ha landat illa i en duell.

De tre poängen till bortalaget innebär att Helsingborg tar in på serieledaren. Med 31 poäng är laget nu bara två poäng bakom inför sommaruppehållet. Efter det får Skåne-laget som bekant stor förstärkning i form av landslagskaptenen Andreas Granqvist.