Helgens korta matchreferat

ANNONS
|

HANDBOLL

DIVISION 1 SÖDRA

Halmstad HF–Åhus 29–34 (18–16)

Fyra bollars ledning (26–22) efter nästan 43 minuter spelade, då såg det mesta rätt ut i Halmstad HF som fram till dess hade ställt och styrt mot Åhus.

Men sedan blev det inte mycket roligare då skåningarna tog sig i kragen och vässade till skyttet. Hemmalaget körde fullständigt fast framåt och blev i stället skoningslöst straffade bakåt av ett då energifyllt och vitaliserat Åhus som sprang ifrån både på plan och i protokollet. Att bara göra två mål under de sista 13 minuterna håller ju såklart inte, framför allt inte på denna nivån.

ANNONS

– Fullständig kollaps och vi tog helt enkelt slut både med ork och fantasi, menade tränaren Tommy Souraniemi som ändå valde att vara hyfsat positiv då det var många spelare som trots allt gjorde det mycket bra i 45 minuter.

DIVISION 1 SÖDRA DAMER

Drott–Skövde 24–20 (10–12)

Drott-damerna börjar bli allt varmare i kläderna och osäkerheten var man står som nykomlingar börjar omvandlas till en trygghet.

– Vi har ju också antalet nya spelare som ska hitta rätt och det känns nu som att rollerna börjar sitta. Förutom första kvarten som är tveksam och där 5–1-förvaret och målvaktsspelet inte klickade gör vi en helgjuten insats, mös tränaren Mattias Lindskog.

Nyckeln blev alltså att byta till ett 6–0-försvar samtidigt som Sara Modén i målet fick chansen, en chans hon verkligen tog. När man sedan malde på framåt samtidigt som att Skövde fick allt svårare, blev det till slut en behaglig resa, om än en målmässigt tajt sådan.

– Tycker det är riktigt starkt av oss att vinna mot ett Skövde som ställde upp med fem spelare som har spelat elitserien i år, slutade Mattias.

INNEBANDY

DIVISION 2 HALLAND

Halmstad–Laholm 9–3 (4–0, 1–1, 4–2)

En match som till mångt och mycket kom att avgöras under första perioden.

ANNONS

– Tyvärr tycker jag vi var lite väl virriga i början. Vi var inte på tårna och bjöd på några individuella misstag vilket jag tror handlar om anspänning. Halmstad är ett alldeles för bra lag för att inte straffa oss för detta och detta bär vi sedan med oss hela matchen. Men jag tycker ändå att vi tar oss samman och ger dem en helt okej fajt, menade Laholmstränaren Lars Sävås.

För Halmstad blev det till slut en bra dag på jobbet.

– Detta var ett steg i helt rätt riktning. Förutom mellanperioden där vi gick ner oss så hade vi bra skärpa och tempo. Svårt att inte lyfta fram Adam Andersson, hans fem mål talar ju sitt tydliga språk, resonerade Fredrik Lindberg i Halmstad-lägret.

ISHOCKEY

DIV 3 G GRUND REGION SYD

Sannarp–Lejonet 3–6 (1–1, 1–3, 1–2)

Hoppet lever ju så klart för Sannarp att komma topp två med fyra poäng upp och lika många omgångar kvar att spela, men det blev onekligen snårigare eftersom det var just Lejonet man släppte iväg.

Till skillnad från tidigare matcher inledde man piggt och var det dominerande laget en bit in i andra perioden. Vad som sedan händer och varför man helt föll ihop, förbryllade Niclas Nilpe.

ANNONS

– Halva avslutande matchen var vi helt under isen och jag tycker att vi saknar den rätta viljan att göra jobbet som krävs och vi viker ner oss, menade Sannarpstränaren.

Matchen som sådan gick inte till historien då mycket av den förlades i mittzon och när det väl blev spel var det ganska mycket ”Hawaii” över det från bägge lagen.

VOLLEYBOLL

SUPERETTAN SÖDRA

Lund–Vindrarp (25–21, 25–20, 25–21)

Vindrarp är inne i ett skönt flow, något John Nilsson främst tillskriver tändningen och fokuset samt att man nu har en helt annan offensiv spets och bredd. Man är nu ett offensivt hot från i stort sett alla positioner. I lördags var exempelvis Linus Nilsson het som ett strykjärn.

– Framför allt har vi fått till kantspelet där det nu tas ett större ansvar och i denna matchen fick vi även till liberospelet. Kristoffer Månsson debuterade och han var direkt lysande, tyckte den spelande Vindrapscoachen.

Målsättningen fram till jul är topp tre men samtidigt vill man ju helst nå topp två som innebär allsvenskt spel och en viktig match blir då kommande lördags möte med Falkenberg.

DIV 1 SYDVÄSTRA DAMER

Tuve–Vindrarp 0–3 (14–25 , 24–26, 21–25)

Det viktigaste för Vindrarp inför matchen var att vårda bollen på egen planhalva för att man sedan skulle kunna komma till ordentliga anfall. Något man lyckades med mer eller mindre till punkt och pricka då samtliga spelare var mycket noggranna och lyckosamma med just detta.

ANNONS

– Jag tycker att vi fick ihop det och det överraskande bra då vi var kort på folk och inte har tränat med dessa konstellationer. Tycker även att vi servade mycket bra och samtliga spelare drog sitt strå till stacken, tyckte Christel Alm, poängbäst för dagen.

Ska det nödvändigtvis klagas på något var det väl en sekvens när man kom fel med en uppställning och Tuve tog väl många enkla poäng, men någon fara på taket var det aldrig.

ANNONS