Caroline Hedwall i bunkern under den första matchen i lagtävlingen International Crown.
Caroline Hedwall i bunkern under den första matchen i lagtävlingen International Crown.

Hedwall ordnade ny svensk seger

Anna Nordqvist och Caroline Hedwall fortsätter att spela bra i lagtävlingen i Sydkorea. Men mot Japan var det inte Nordqvist som dominerade utan Hedwall.

ANNONS
|

Hedwall gjorde fem birdies, mot Nordqvists tre. Svenskorna vann bästbollmatchen mot Misuzu Narita och Mamiko Higa redan på det 14:e hålet.

- Vi spelade stabilt och gav inte bort något, vi hade inga bogeys, säger Hedwall till LPGA:s webbplats.

Och Nordqvist fyller på:

- "Carro" var stark och det var en väldigt bra bästboll. Men det var väldigt blött och kallt och stark vind. Så det var tufft, säger hon.

ANNONS

Pernilla Lindberg och Madelene Sagström, som förlorade sin match mot USA i går, föll även mot Japan. Ayako Uehara och Nasa Hataoka vann med 4/3.

Efter de två första gruppspelsmatcherna ligger Sverige tvåa på fyra poäng, USA leder på sex poäng. Den andra gruppen toppas av England på sju poäng, en poäng före topprankade Sydkorea.

Det regnar i Sydkorea, som en förvarning om stormen Kong-Rey som är på väg. På grund av stormvarningen inleddes även lördagens sista gruppspelsmatcher. Matcherna hann inte spelas klart innan det blev mörkt. Nordqvist och Hedwall såg ut att gå mot en förlust mot systrarna Moriya och Ariya Jutanugarn, som är tre hål upp efter 14 hål. Däremot leder Sagström och Lindberg över Pornanong Phatlum och Sherman Santiwiwatthanaphong, är två hål upp efter 13 spelade hål.

Om vädret tillåter upptas spelet på lördagseftermiddagen lokal tid. Annars tidigt på söndag morgon.

TT

ANNONS