Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tampa Bays Steven Stamkos och Victor Hedman firar.

Hedmans poängskörd fortsätter

Med två nya assist har Tampa Bays Victor Hedman tolv poäng på de senaste tretton matcherna.

Storspelande Tampa Bay leder ligan, och har gjort minst fem mål i sex av de sju senaste matcherna. I mötet med New York Rangers fortsatte trenden, och matchen slutade med 6–3-seger på hemmaplan.

Backen Victor Hedman stod för två assist, vilket innebär att han samlat tolv poäng på de senaste tretton matcherna. På frågan om det här är det mest kompletta laget han spelat i så säger han att det är svårt att svara på, men att den nuvarande uppsättningen är speciell.

- Kärnspelarna har varit på plats i tre–fyra år, och vi har så klart fått tillskott i år och förra året som gör att vi uppenbarligen ligger rätt, säger han till journalister efter matchen.

Sköt fallande

Båda assisten var framspelningar till kvällens huvudperson, lagkaptenen Steven Stamkos, som passerade 700 poäng, och stod för NHL-karriärens nionde hattrick. Kvällens andra mål lyckades kanadensaren skjuta samtidigt som han föll omkull.

- Det var en snygg passning från mig, jag vet inte vad han gör med den, skojar Hedman och fortsätter:

- Han är en naturbegåvning, och det har han visat under elva år i ligan.

Stamkos själv säger att det är ganska galet med poängskörden och åren i NHL.

- Det har varit en del upp och ned och definitivt en del ogynnsamma tillfällen. Men det finns ingenstans jag hellre skulle göra det än inför våra fans, säger han direkt efter matchen till Fox.

New Yorks Jesper Fast reducerade till 5–3, säsongens tredje mål, och Henrik Lundqvist i målet tvingades släppa in 5 mål på 35 skott.

Lehner storspelade

I matchen mellan New York Islanders och Pittsburgh storspelade Robin Lehner i Islandersmålet. Svensken stod för 23 räddningar på 24 skott under de tre perioderna och var en bidragande orsak till att matchen togs till förlängning och sedan till straffar, vid ställningen 1–1.

Trots räddningar på straffar från Sydney Crosby och Jevgenij Malkin så höll det inte hela vägen, och när Lehner tvingades släppa in kvällens tionde straff, av Jake Guentzel, var matchen över.