Tampa Bays Victor Hedman, till höger, firar sitt mål tillsammans med Steven Stamkos.

Hedman historisk målskytt i Tampa Bay

Victor Hedman blev målskytt när Tampa Bay besegrade Vancouver med 5–2 i NHL-ishockeyn. Historiskt, enligt laget som twittrar #HeddyMakesHistory.

|

Med sitt mål har Victor Hedman passerat Pavel Kubina som den back som har gjort flest mål i lagets historia, 73 stycken.

Hedman satte 5–2-målet i numerärt överläge med knappt fyra minuter kvar av matchen. Det var hans åttonde mål för säsongen.

Den svenske backen gjorde också en assist.

För Vancouver svarade Alexander Edler för två assist och Henrik Sedin en.

Matchen mellan Ottawa och Nashville gick till förlängning, där hemmalaget Ottawa kunde dra det längsta strået efter drygt tre minuters spel och vinna med 4–3.

Magnus Pääjärvi och Erik Karlsson hade ett fint svensksamarbete på Ottawas 3–2-mål, med Pääjärvi som målskytt på pass av Karlsson. Pääjärvi har nu gjort tre mål på säsongen.

Även Nashvilles Calle Järnkrok gjorde mål i matchen, svenskens 13:e sedan i höstas.

St Louis krossade Colorado med 6–1. Patrik Berglund, Alexander Steen och Carl Gunnarsson gjorde varsin assist.

Matchen mellan Minnesota och Arizona avgjordes i förlängning. Oliver Ekman-Larsson gjorde assist på Arizonas viktiga kvittering till 3–3 och laget kunde sedan vinna med 4–3 i förlängningen.

Gustav Olofsson noterades för en assist för Minnesota.