Felix Burestedt är i Tyskland och är en av Halmstad Badmintonklubb-profilerna som inte är med i omstarten av ligaspelet.
Felix Burestedt är i Tyskland och är en av Halmstad Badmintonklubb-profilerna som inte är med i omstarten av ligaspelet. Bild: Roger Larsson

HBMK:s slutspelsjakt utan stjärnorna – tre debutanter får chansen

Coronarestriktionerna stoppar lagets största profiler. Då får tre debutanter chansen när Halmstad Badmintonklubb jagar en topp fyra-placering när ligaspelet återupptas.
– Det ser tufft ut med laget vi har, säger vice ordförande Thomas Carlsson.

ANNONS
|

Det är ett hårt brandskattat HBMK som tar emot Trollhättan när Badmintonligan efter uppehåll sedan november startar om igen med grundseriens sista omgång på onsdagskvällen.

I laget saknas utöver Sverigeettan Felix Burestedt (spelar i Tyskland) och handskadade Cecilia Wang samtliga spelare som reser från Danmark (Mikkel Mikkelsen, Rasmus Messerschmidt, Sofie Holmboe Dahl, Elisa Melgaard, Milan Dratva och Gayle Malhulette) eftersom de annars hade behövt sitta i karantän i sju dagar.

– Det blir en showstopper så att säga. Vi kommer ha ett lag med tre debutanter, säger Thomas Carlsson.

Det betyder ligadebut för trion Alexander Jeppsson, 20, Rebecka Carlsson, 17 och Agnes Johnsson, 16.

ANNONS

– Rebecka och Agnes är förstaårsgymnasister på NIU. De har varken nosat på vårt andra- eller förstalag tidigare, men de ville gärna spela och tycker det är en kul utmaning.

– Men det blir tufft för dem med ligan som den är.

Ligan fryst - inget lag kan åka ur

Regerande mästarna HBMK, som varit öppet kritiska mot att ligan startar om nu, behöver ta minst en poäng för att ha chans att passera Påvelund och nå den mellanserie som topp fyra-lagen går till.

Annars blir det spel i mellanserien dit lag 5-8 går för att försöka knipa en av två kvartsfinalplatser. Däremot kan inte något lag åka ur i år sedan ligan blivit fryst.

– Det är bra. Vi är glada att man kan slutföra serien och utse en svensk mästare för det historiska protokollet även om vi tillhört de klubbar som fortsatt velat pausa.

LÄS MER:Klubbarna vägrar krav på coronatester i elitserien

LÄS MER:Halmstads mästare kritiska till att ligaspelet startas om

ANNONS