Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Måljubel. Jesper Westerberg slog till med ett drömmål i andra starten i år mot Värnamo på Örjans vall.

Westerberg i form - men bit från toppen

Jesper Westerberg jagar toppformen efter att ha kommit tillbaka från sin korsbandsskada. Han har i likhet med HBK:s försvar lyft sig match efter match, men behöver ännu mer tid.

– I år har jag inte chans att komma upp i fysisk toppform. Jag missade för mycket av försäsongen. Det är dock bra att få så många matcher som möjligt för att bygga en grund till nästa år, säger HBK:s rutinerade högerback. 

Det var i sista allsvenska matchen i fjol mot Hammarby som oturen var framme. Han blev liggande i gräset med svåra smärtor och bars ut på bår med en korsbandsskada.

Därefter blev det operation och ett antal månader fyllda med rehabilitering. Ljuset i mörkret; han delade tunga bördan med nya lagkompisen Ivo Pekalski.

– Jag tycker att det var jävligt skönt. Det hade varit en hyfsad mental död att gå igenom all rehabilitering ensam. Vi har tränat mycket ihop och både bollat framsteg och träningsgrejer, säger han och fortsätter:

– Vi har tränat hårdare än någonsin. Det har inte varit mycket konditionsträning, men jag har ständigt varit sliten i kroppen både fysiskt och mentalt. Det har nästan varit omöjligt att ta igen allt. Jag har i stället jobbat för att vara så fräsch i kroppen som möjligt inför alla matcher, samtidigt som det blivit träning i semestertider.

30-åringen gjorde sina första minuter i år mot Åtvidaberg på bortaplan, satt på bänken matchen efter mot Frej och har sedan dess spelat 90 minuter i de fyra efterföljande matcherna. 

– Jag känner att jag är där och tuggar, även om det inte är på den nivån jag vill vara på, men det är som sagt inget snack om saken. Det är på gång. 

Återkomsten var efterlängtad. Han fyller även i år en viktig roll i laget med sin erfarenhet, då många unga spelare tagit steget upp till A-laget och fått mycket speltid.  

– Jag driver på det och styr och ställer från min position. Det är bara att jobba hårt. Jag tror inte att det spelar jättestor roll att jag har mer erfarenhet. I min värld spelar det störst roll att alla jobbar hårt och att ingen ligger på latsidan. 

HBK har i år haft svårt att leverera spelmässigt och lär just få jobba hårt under måndag kväll för att ha chans att ta tredje raka trepoängaren i serien, när Frej gästar Örjans vall. Sist blev det 5-2-förslut i Stockholm. Den här gången ska det bli annorlunda. 

– Jag satt på bänken senast. Jag har stor respekt för deras sätt att spela fotboll, deras idé och deras spelare, men jag tycker samtidigt att vi har ett bättre lag. Vi måste sortera ut deras spelare och försöka bryta bollen i deras uppspelsfas. Då kan det bli bra, säger han. 

HBK-försvaret slipper i varje fall den här gången Frejs tidigare skyttekung Oke Akpoveta. Han gjorde senast två mål mot bollklubben, men har som bekant lämnat för Dalkurd.  

– Det är alltid en fördel. Det kan vi inte sticka under stolen med, skrattar han. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här