Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Efterlängtad comeback. Jesper Westerberg gjorde i går sin första match i HBK-tröjan på fem månader.

Westerberg är tillbaka – tackar Ivo Pekalski

Här är bilden som alla Halmstads BK-fans vill se. Jesper Westerberg spelar match igen, 191 dagar efter sin korsbandsskada.

U21 Superettan Södra
Halmstads BK    4
Utsiktens BK    1


Minst 30 minuter i U21-matchen hemma mot Utsikten var planen.
Det blev 45.
– Knät kändes okej och spelet var väl hyfsat, sen var flåset inte där riktigt, konstaterar ”Jeppa” som gjorde sin första match sedan HBK:s serieepilog mot Hammarby i Allsvenskan då olyckan var framme och Westerbergs korsband gick av.
Vägen tillbaka har varit lång, men har gått snabbare och lindrigare än väntat. Mycket tack vare ”rehabkompisen” Ivo Pekalski.
– Jag förväntade mig något värre än vad jag har upplevt. Man blir isolerad från laget vare sig man vill eller inte. Man fyller ingen funktion. Men jag har haft Ivo och vi har stöttat varandra. Jag tror inte vi har haft ett dåligt pass på fem månader. Vi har kört två gånger om dagen, ibland tre, och ingen har någonsin gnällt över att det har varit jobbigt.
Prognosen talade först om en comeback efter sommaren.
– Men det vi har gjort hittills har varit klockrent av Simon (Bakkioui, fysioterapeut), så det är bara att bocka och buga, säger Westerberg.
– Jag har Ivo och Simon att tacka för jättemycket. Gå igenom det här ensam är mental död.
30-åringen tog plats till höger i trebackslinjen och gjorde det han skulle.
– Om man säger att det var fem månader sedan jag spelade match så var det väl okej. Om ser till vart jag vill vara så var jag inte i närheten av okej.
När kan du vara redo för A-laget?
– Oj! Om jag ska göra mig 100 procent rättvisa är jag nog två år bakom. Nä, men det får ta den tid det tar. Jag behöver bygga upp kondition och lite fotbollstänk igen, hjärnan slappnar av när man inte varit aktiv på ett tag. Det kan ta två veckor och det kan ta fyra veckor.
Matchen då?
HBK gick fram till 2–0 efter mål av Rasmus Wiedesheim-Paul och Kristoffer Fagercrantz, båda framspelade av Simon Silverholt. Utsikten bjöds dock in i matchen när Rebin Asaad skrek något olämpligt och fick rött kort direkt. Göteborgarna skruvade in en frispark men Henrik Johansson (3–1) och Ardian Berisha (4–1) stängde matchen.

Fler lokala sportnyheter hittar du här