Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Viktor Ljung om skadefrånvaron – och framtiden i HBK

När HBK går in i tävlingssäsongen väntar Viktor Ljung på röntgenbilder och svar.
Nu berättar den skadeförföljde HBK-backen om kampen för att ta sig tillbaka, att se HBK värva hans ersättare och om framtiden med ett utgående kontrakt.
– Ibland är det dagar där man tappar hoppet totalt – och sedan tänker man på varför man håller på och det är ju för att jag älskar fotbollen, säger han.

För lite mer än ett år sedan återvände Viktor Ljung till Halmstads BK, men återkomsten har så här långt inte blivit vad backen hoppats på.

En korsbandsskada under en försäsongsträning i Kombihallen förstörde stora delar av fjolårssäsongen. Även om Ljung var tillbaka under hösten har problemen fortsatt under inledningen på 2021.

När HBK gör sig redo för söndagens tävlingspremiär mot Gais i Svenska cupen har Viktor Ljung alltjämt inte kunnat träna fotboll i år.

– När jag började komma tillbaka i augusti förra året så kändes det väl aldrig riktigt bra. Jag hade både ont och knäet svullnade från och till, berättar Viktor Ljung.

En röntgen i december pekade först mot en meniskskada, men när man sedan gick in i knäet såg man att det var problem med brosket som skapat irritation i knäet.

– Förmodligen fick jag broskskadan samtidigt som korsbandet, funderar Viktor.

– Det är det de har fixat till nu och det är det som gör att det tar tid.

Allsvenska premiären i farozonen för Ljung

Det har gått sex veckor sedan det ingreppet. Under fredagen ska nya röntgenbilder tas som förhoppningsvis ger positiva svar och innebär att Viktor kan öka belastningen i träningen.

– När Simon (Bakkioui, HBK:s sjukgymnast) sett de bilderna får han ta ett beslut för han vågar inte riktigt trycka på heller i träningen. Det är en jävligt seg skada när man inte vet vad man får göra.

Sätter du upp något mål för när du kan vara tillbaka eller är du för luttrad av skadorna för att göra det?

– Ibland är det vissa dagar där man tappar hoppet totalt. Sedan är det andra dagar där man tänker på varför man håller på och det är ju för att man älskar fotbollen och man vill ju in på Örjans igen och spela. Det är där man får lägga tankarna även om det är svårt ibland.

Viktor Ljung hoppas att det ska gå snabbt när det väl vänder, men vågar inte tro att han är redo den 11 april när det är allsvensk premiär på Örjans vall mot BK Häcken.

– Just nu känns det väl tufft eftersom jag inte gjort något med kondition över huvud taget och inte rört en boll på ett par månader. Samtidigt vet jag att släpper väl smärtan och svullnaden är det bara upp till en själv hur mycket man tränar.

Ljung om sin ersättare: ”Inga konstigheter”

Utan något tydligt slutdatum på Viktor Ljungs rehabilitering har HBK valt att värva en ersättare i högerbacken Phil Ofosu-Ayeh.

Hur känns det?

– Det är inte kul när de fyller ens plats, men samtidigt hade jag tyckt att det var konstigt om de inte gjorde det. Ur deras synvinkel är det osäkert när man inte vet var jag står. Det är inga konstigheter. Phil har gjort det riktigt bra och är en jäkla schysst kille, säger Viktor Ljung och konstaterar att om han ska kunna konkurrera i backlinjen måste kroppen ändå kännas helt frisk.

Samtidigt resonerar han inte bara som spelare.

Utan även som HBK-supporter.

– Man vill HBK:s bästa för man är fostrad här och vi vill lyckas i Allsvenskan, då vill man ha så bra spelare som möjligt.

Ljung vill spela till sig ett nytt kontrakt

Efter säsongen går Viktor Ljungs kontrakt med HBK ut. Något som kan vara nog så stressande för en skadad spelare.

– Det är inte den bästa situationen, men man vet att fotbollen går snabbt i båda riktningarna. Förhoppningsvis kan man spela till sig ett nytt kontrakt, men det vill till att kroppen verkligen håller resterande del av säsongen för annars blir det svårt att försvara en sådan grej, medger Viktor som är spänd på vad HBK kan uträtta i år.

– Det känns spännande. Vi har presterat riktigt bra i nästan ett helt år nu. Det blir tufft, men vi är rustade. Magnus (Haglund, HBK:s manager) har gjort ett riktigt bra jobb sedan han kom. Det är riktigt kul att se som HBK-supporter att det känns som vi verkligen vänt på skutan.

LÄS MER: HBK-backens mardröm: Korsbandsskadad igen

LÄS MER: HBK tittar efter förstärkningar efter svåra skadan

LÄS MER: Han blir HBK:s första nyförvärv: ”Jag ska visa vad jag kan”

LÄS MER: Mittfältsstjärnan valde HBK före alla storklubbar

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!