Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det återstår att se vilket lag HBK:s manager Magnus Haglund (till vänster) och sjukgymnasten Simon Bakkioui kan ställa på benen mot Umeå på söndag. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/arkiv
Det återstår att se vilket lag HBK:s manager Magnus Haglund (till vänster) och sjukgymnasten Simon Bakkioui kan ställa på benen mot Umeå på söndag. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/arkiv

Viktiga HBK-duon kunde inte träna på fredagen

Varken nygamle försvarsklippan Joseph Baffo eller anfallaren Mikael Boman kunde träna med Halmstads BK på fredagen. Boman är det stora frågetecknet inför bortamatchen mot Umeå på söndag.

– I morgon (lördag) ska han sätta på fotbollsskor och prova att toucha på boll och sånt. Då får vi slutbesked, säger HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui.

Mikael Boman tvingades bryta 3–0-segern mot Norrby i onsdags redan efter 47 minuter efter att ha stukat foten rejält.

Efter matchen var beskedet från Simon Bakkioui att Boman ”är tillgänglig på söndag”. På fredagen var sjukgymnasten något mer försiktig om anfallsveteranens möjligheter att spela.

– Vi har precis testat och han har löpt i 15 minuter på löparband. Det är positivt, men jag vill inte säga att han spelar match. Jag utgår från varje timme jag får. Från i dag till matchen är det nästan två dagar och det händer jättemycket, säger Simon Bakkioui.

Mittbacken Joseph Baffo klev av efter 81 minuter mot Norrby med knäproblem. Men i hans fall ska det inte vara någon fara för Umeåmatchen utan han ska vara tillbaka i träning på lördagen.

– Baffo är grön. Det är en liten smäll på knäet, men i stället för att åka från Göteborg och köra rehab här i dag så fick han övningar på Facetime att köra själv, säger Simon Bakkioui.

Joseph Baffo bor i Göteborg och pendlar till träningar och matcher i Halmstad.

Yttermittfältaren Emil Tot Wikström, som också stukade foten mot Norrby, var tillbaka i träning på fredagen.

LÄS MER: Positivt besked efter HBK-anfallarens skada

Fler lokala sportnyheter hittar du här