Andreas Johansson var inte nöjd sedan HBK bara fått oavgjort mot tabelljumbon Ljungskile.
Andreas Johansson var inte nöjd sedan HBK bara fått oavgjort mot tabelljumbon Ljungskile. Bild: KRISTER ANDERSSON

”Vi måste göra det bättre”

Försvarsmässigt var det ett steg framåt efter fem insläppta mål på två matcher. Men framåt hade Halmstads BK inte mycket att komma med mot nykomlingen Ljungskile. HBK:s lagkapten Andreas Johansson var kritisk efteråt.
– Vi måste göra det bättre, säger han.

ANNONS
|

HBK hade chans att dryga ut försprånget i Superettans topp till lagen under uppflyttningsstrecket.

Ljungskile var på pappret ett lag som skulle besegras, men blåsvart fick uppleva en jobbig kväll på idylliska Skarsjövallen och fick åka hem med en poäng efter en trist 0-0-match.

Andreas Johansson var allt annat än nöjd efteråt.

– Det blev lite som förväntat. Ljungskile är fysiskt starka och tunga med en fembackslinje som kämpar och sliter hela tiden, men vi ska göra det bättre och skapa betydligt mer chanser än vad vi gjorde, suckar Andreas Johansson.

”Rena brottningsmatcher”

I mål stod Robin Wallinder som är orutinerad i Superettansammanhang.

ANNONS

– Det borde vi ha utnyttjat och testat honom mer än vad vi gjorde, men då måste vi också träffa mål med skotten, tycker Johansson.

Målchanserna var lätträknade .

–Vi hade bolltempo från och till, men ska vi komma till avslut så måste vi flytta bollen från sida till sida och sedan försöka trä in den, men i dag fick vi inte till det. Sedan är det svårt här i Superettan när det blir rena brottningsmatcher – Ljungskile tilläts ofamningar och drag och slit, men det är bara att anpassa sig.

Andra bortamatchen på fyra dagar

För HBK var matchen mot jumbon den andra på fyra dagar och den tredje på åtta så det var tunga ben hos vissa spelare. Managern Magnus Haglund har kört med nästan samma lag hela säsongen.

– Det var några matcher sedan som vi höll nollan. Vi visste att det skulle bli jobbigt mot Ljungskile och därför hade det varit skönt att åka härifrån med en seger, men vi hade som sagt svårt att komma till lägen. Dessutom var kvalitén för dålig när vi väl var på väg igenom.

HBK får nu chans att ladda batterierna och träna på lite mer detaljer inför nästa match som är hemma mot Gais på lördag.

ANNONS

– Med tanke på att vi spelade i onsdags och det här var andra bortamatchen i rad så är fyra poäng ett godkänt facit, men såklart hade jag velat att det var sex poäng i stället.

LÄS MER: Sviten håller – men HBK mållöst mot jumbon

ANNONS