Uppgifter: Sead Haksabanovic klar för Celtic

Sead Haksabanovic lämnar Ryssland för spel i skotska storklubben Celtic. Det rapporterar ryska Sport-Express.

ANNONS
|

Den förre HBK:aren, som var utlånad till Djurgården under vårsäsongen och tidigare i sommar tränade med HBK, verkar ha spelat sin sista match för ryska klubblaget Rubin Kazan.

Enligt Russian Football News, som hänvisar till Sport-Express, är det klart att skotska Celtic köper loss Sead Haksabanovic.

Celtic försökte även tidigare i sommar att värva den offensive mittfältaren, som lämnade HBK för spel i engelska West Ham 2017, men då blev det inte någon affär.

Enligt de ryska uppgifterna kommer prissumman ligga lägre än när Rubin Kazan köpte Sead Haksabanovic för drygt 6,5 miljoner euro, ungefär 68 miljoner kronor, från IFK Norrköping förra sommaren.

ANNONS

På 20 matcher i den ryska ligan gjorde Sead Haksabanovic ett mål och fyra assist. Hans kontrakt sträckte sig till 2026, men tidigare i sommar kom rapporter om att Sead Haksabanovic ville lämna Ryssland på grund av det pågående kriget mellan Ryssland och Ukraina.

Celtic har vunnit den skotska ligan 52 gånger, senast i våras, och toppar ligan tillsammans med rivalen Rangers med maximala nio poäng efter tre omgångar i ligaspelet.

ANNONS