Uppgifter: Mittfältare i Häcken på HBK:s radar

Alexander Faltsetas i BK Häcken – är det Halmstads BK:s nye mittfältare? En första kontakt ska vara tagen mellan parterna, uppger GT.
– Jag kommenterar inga namn över huvud taget, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Halmstads BK behöver förstärka mittfältet efter den korsbandsskada som Jonathan Svedberg ådrog sig under årets första träningsmatch mot IFK Värnamo.

Svedberg gjorde en stark höst i Superettan och var en potentiell startspelare inför den allsvenska comebacken, men missar nu åtminstone första halvan av säsongen.

– Vi går ner från fyra till tre innermittfältare. Det är klart att vi måste noggrant följa marknaden nu och se om det finns något för oss att ta in. Vi följer med så får vi se, har Magnus Haglund tidigare sagt till HP.

Det har varit magert med information om hur sonderingarna har fortskridit från HBK-högkvarteret på Örjans vall – men nu pekas Häckens Alexander Faltsetas ut som ett tänkbart nytillskott.

ANNONS

Värvades av Olsson

Faltsetas, som är 33 år och har gjort 237 allsvenska matcher, har enligt GT ett år kvar på kontraktet med Häcken, men fick begränsat med speltid i fjol och uppges vara öppen för ett klubbyte.

Han har dessutom en koppling till Halmstads BK eftersom HBK:s nye analytiker och scout Pelle Olsson tidigare har haft honom som spelare i både Gefle och Djurgården – dit han värvades av just Pelle Olsson.

Magnus Haglund vill dock inte bekräfta något samröre med Alexander Faltsetas.

– Jag kommenterar inga namn över huvud taget, säger HBK-managern till HP.

Alexander Faltsetas har inte gått att nå för en kommentar.

Det är heller inte första gången som Alexander Faltsetas uppges vara aktuell för HBK. Redan i december 2013 kunde HP avslöja att han var ett hett namn för dåvarande tränaren Jens Gustafsson – men det blev Djurgården i stället.

Samtalar med Ofosu-Ayeh

HBK jobbar samtidigt vidare med att försöka knyta upp ghananske högerbacken Phil Ofosu-Ayeh, som har ett förflutet i både Tyskland och England och som provspelade i träningsmatcherna mot Falkenbergs FF och IFK Göteborg.

– Han är hemma i Schweiz nu. Vi för samtal och så får vi se vad det lider till, säger Magnus Haglund.

ANNONS

HBK-managern tillägger:

– Jag gillar honom både som spelare och som person. Han gjorde ett bra intryck både som spelare och människa.

När hoppas ni kunna komma till ett beslut kring honom?

– Inom några dagar hoppas jag att det blir avgjort.

LÄS MER:Profilerna om HBK:s planer för Örjans vall

ANNONS