Uppgifter: Ex-HBK:aren jagas av europeiska storklubbar

Gabriel Gudmundsson till Emil Forsbergs Red Bull Leipzig, italienska Napoli, Ajax eller – Manchester City?! Enligt den italienska fotbollssajten ”Forza Italian Football” ska klubbarna visa intresse för Gudmunsson som 2019 lämnade Halmstads BK för holländska FC Groningen.

ANNONS
|

”Det är alltid kul med intresse, men mer än så kan jag inte säga. Just nu fokuserar jag på Groningen och resten tar jag efter säsongen” sms:ar ”Gabbe” som svar till HP-sporten.

Enligt ”Forza Italian Football” ska Red Bull Leipzig och Napoli visat störst intresse för honom till kommande säsong. Men även Ajax, Borussia Dortmund och – Manchester City(!) ska enligt sajten finnas med i bilden.

Trots skadeproblem under spelåret kan Gudmundsson se tillbaka på en framgångsrik säsong, där den forne 21-årige anfallaren har skolats om till wingback och – vänsterback.

– Det är en typ av wingback-position jag har nu, så jag är delaktig både defensivt och offensivt lite. Vi spelar 3–5–2, där vi har spelare på sidorna, och då är jag en av dem på vänsterkanten. Det passar mig bra eftersom jag är ganska snabb och utmanar mycket, förklarade Gudmundsson i en tidigare HP-intervju.

ANNONS

På sin position ska Gabriel, enligt statistiken, vara den som skjutit mest, utmanat mest och slagit flest crossbollar av alla i hela Eredivisie.

Och visst kan han tänka sig den positionen också i framtiden, sa han i samma intervju:

– Det är djävligt roligt faktiskt. Det är en rolig erfarenhet och jag tror att det är nyttigt att ta med sig om man ska ta ytterligare ett steg, att man får känna på lite olika positioner och kunna hantera dem och förstå dem också. Så det ser jag bara som väldigt positivt.

Med åtta omgångar kvar ligger Groningen, trots missräkningen 1–1 i lördags mot jumbon Emmen, sexa i tabellen – en placring som skulle innebära den bästa i serien sedan 2010/11.

Läs mer: Gudmundsson om nya rollen som – vänsterback

ANNONS