Uppgifter: Antonsson överens med HBK

Malmö FF:s Marcus Antonsson har varit HBK:s huvudspår i jakten på en ny anfallare. Nu uppger Expressen, vilket HP erfar stämmer, att ex-HBK:aren är detaljer från en återkomst på lån.
– Vi har en dialog och det går åt rätt håll, säger Magnus Haglund om uppgifterna.

ANNONS
|

Halmstads BK jakt på en ny anfallare har intensifierats sedan den allsvenska nykomlingen släppte Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara till IFK Värnamo förra veckan.

För drygt två veckor sedan uppgav Fotbolldirekt att HBK var intresserat av Malmö FF:s Marcus Antonsson och inför lagens möte i Svenska cupen i helgen kunde HP berätta att anfallaren var HBK:s huvudspår i anfallsjakten.

Enligt vad HP erfar har en övergång hängt på om Malmö FF, som i helgen värvade en ny anfallare i Antonio Colak, varit berett att släppa Antonsson.

Nu uppger Expressen att parterna är muntligen överens om en övergång på lån, även om inget ska vara påskrivet än, och om inget oförutsett inträffar så kan Antonsson presenteras den närmaste veckan eller de närmaste dagarna. Uppgifter som stämmer, enligt vad HP erfar.

ANNONS

Haglund: ”Går åt rätt håll”

HBK:s manager Magnus Haglund vill inte bekräfta om Antonsson är klar än, men säger:

– Vi har en dialog och det går åt rätt håll, säger Magnus Haglund om uppgifterna.

Marcus Antonssons kontrakt med Malmö FF sträcker sig säsongen ut.

Den 29-årige anfallaren, som representerade HBK mellan åren 2010-2014, sa i en intervju med HP i fredags att det alltid cirkulerar rykten och att det inte var konstigt att både HBK och Kalmar FF, som han representerat tidigare, visat intresse för honom, men att han fokuserade här och nu.

På frågan om han trodde att han skulle representera HBK igen i framtiden svarade Antonsson:

– Det är också en sån svår fråga för jag är här och nu, men det hade varit trevligt att springa in på Örjans Vall igen utan tvekan, men det är svårt att svara på om och när det i så fall kan hända. Jag trivs bra i Malmö så vi får se.

LÄS MER:Marcus Antonsson – en jagad anfallare: ”Hade varit trevligt att springa in på Örjans Vall igen”

LÄS MER:Haglund om cupavslutningen – och förstärkningar: ”Han är intressant”

LÄS MER:Försvaret rämnade – HBK sist i cupen

ANNONS