Magnus Haglunds HBK får se sig om efter träningsmatcher när U21-serierna ställs in.
Magnus Haglunds HBK får se sig om efter träningsmatcher när U21-serierna ställs in. Bild: KRISTER ANDERSSON

U21-Allsvenskan ställs in: ”Kommer spela träningsmatcher i stället”

U21-Allsvenskan ställs in. HBK, som ledde den södra serien, får nu hitta träningsmatcher i stället.
– Vi var intresserade av att pussla ihop en serie, men 90 procent av klubbarna var det inte, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Efter två matcher i mars, 1-1 mot Malmö FF och 6-4 mot Trelleborg, ledde Halmstads BK den södra serien i U21-Allsvenskan när coronapandemin satte stopp för mer spel.

Nu meddelar Svensk Elitfotboll (Sef) att man ställer in de tre U21-serierna, där spelare utanför A-lagens startelvor kan få viktig speltid, på klubbarnas önskan på grund av det täta spelprogrammet i Allsvenskan och Superettan som väntar när serierna sparkar igång.

Matcherna som har spelat kommer strykas och tabellerna nollställs.

– För vår del var vi intresserade av att pussla ihop en serie, men 90 procent av alla klubbar var det inte, säger Magnus Haglund.

ANNONS

HBK kommer troligen ändå möta flera av lagen i träningsmatcher i stället. En match är redan inplanerad, den 17 juni hemma mot Ängelholm, dagen efter HBK:s Superettan-premiär.

LÄS MER:Så spelar HBK i Superettan 2020

Men eftersom spelschemat i Allsvenskan och Superettan inte är spikat längre än till omgång 3 är det än så länge svårt att planera långt fram.

– Vi får försöka hitta träningsmatcher med klubbarna runtomkring som vi skulle ha mött, som Falkenberg, Varberg, Helsingborg och så finns det några division 1 och 2-klubbar som kan vara intresserade också.

– Det blir de veckor när vi har en vecka mellan matcher. Det är viktigt att få matcher för flera än bara dem som spelar i A-laget. Men vi har lite mer luft i schemat än allsvenska lag har. Det är väl anledningen till att framför allt de allsvenska lagen inte var så pigga på en serie.

LÄS MER:Ny regel välkomnas av HBK-managern

ANNONS