Där satt den. Alexander Ruud Tveter klappas om av Rebin Asaad (16) och Sead Haksanbanovic efter målet som sänkte Ljungskile och skickade HBK tillbaka upp i serieledning i Superettan.

Tveters sena mål tog HBK upp i topp

Halmstads BK är tillbaka i serieledning i Superettan. Alexander Ruud Tveters sena segermål gav tre sköna poäng mot Ljungskile. – Otroligt dejligt, skrattar norrmannen.

|

(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.hallandsposten.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

Superettan

HBK 1

Ljungskile 0

Alexander Ruud Tveter började, som väntat, på bänken efter att ha missat derbysegern mot Varberg senast av privata skäl, men byttes in redan efter 18 minuter sedan Fredrik Olsson haltat ut skadad.

Segermålet dröjde dock ända till i 87:e minuten. Högerbacken Marcus Johansson spelade fram i djupled, Ruud Tveter tog emot bollen med ryggen mot mål tio meter utanför straffområdet, vände och sköt i nät via Ljungskilebacken Linus Dahl.

– Jag får bollen i ett mellanrum och bestämmer mig tidigt för att lägga den till rätta på en touch och bara banka till den, säger han.

Det var det fjärde seriemålet i HBK-tröjan för norrmannen, som därmed toppar den interna skytteligan.

– Det var grejt att få sätta den på slutet, säger han och fortsätter:

– Vi hade mycket boll i dag och hade lite högre bolltempo än vad vi har haft i de tidigare matcherna, men samtidigt så skapade vi inte så mycket chanser. Så även om det kändes som att vi spelade bättre, så satt det långt inne.

Direktrapport från matchen:Liverapport: HBK–Ljungskile

Det såg länge ut att bli en ny frustrerande kväll för Bollklubben.

Långa stunder var det betydligt bättre fart och aggressivitet i offensiven än på sistone, men bra individuella prestationer ute på planen – särskilt unge Sead Haksabanovic stack ut – följdes allt för ofta av en svag bolltouch eller en seg löpning i det avgörande skedet.

– Motståndarna lägger sig lågt och vi har inte varit bra nog på det så här långt under säsongen. Det är något vi måste jobba vidare med och förhoppningsvis kommer att bli mycket bättre på, säger Tveter.

En del chanser fanns dock.

Tveter fick HBK-klacken på ståplats att jubla redan i 51:a minuten, men hans frispark från 20 meter smet i själva verket tätt utanför vänstra stolpen.

Ännu närmare ett blåsvart ledningsmål var det efter 74 minuter, då aktive högerbreddaren Alexander Henningsson träffade ribban från distans.

Å andra sidan kunde Ljungskile, som annars mest satsade på snabba omställningar, ha gjort 1–0 minuten tidigare då Ahmed Suleiman gjorde hål i luften helt ren i ett jätteläge mitt i HBK:s straffområde.

Fredrik Olsson ådrog sig en skada i höger höft. Han var ute och pratade med HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui redan efter en kvart och testade därefter att spela i tre minuter till, men tvingades sedan halta ut.

Efteråt var det oklart hur allvarlig skadan är. Men Olsson hade fortfarande svårt att röra sig när han hämtade mat i den tillfälliga klubblokalen.

– Det small till i höften. Det är lite svullet nu, men jag ska antagligen röntga mig i morgon (tisdag) och sedan får vi se, säger han.