Alexander Berntsson agerar lagkapten i Halmstads BK:s U2-lag som föll mot Öster på bortaplan. Arkivbild Bild: Tobias Hellgren

Tung förlust för HBK U21: ”Vi var för dåliga”

Halmstads BK:s U21 åkte på en förlust på bortaplan mot Öster. Hemmalaget tog ledningen i den första halvleken och även om HBK pressade på för en kvittering var laget aldrig riktigt nära.
– Vi var för dålig över hela planen, säger Alf Petersson, tränare för U21.

|

Fotboll: U21 Allsvenskan södra

Öster 1

Halmstad U21 0

(1–0)

Halmstads BK:s U21-lag gjorde ingen bra insats på bortaplan mot Öster men skulle ha haft med sig ett oavgjort resultat från matchen.

– Ett oavgjort resultat hade varit rättvist även om våra avslut var för dåliga, säger Petersson.

Han fick se Öster ta ledningen i matchen efter 25 minuter när HBK tappade bollen på mittplan och Öster kontrade in 1–0.

– Vårt försvarsspel var dålig över hela planen och vi gjorde många tekniska misstag, konstaterar Petersson.

Efter ledningsmålet backade Öster hem men även om HBK kom upp i banan så var det aldrig tillräckligt.

– Vi hade inlägg och avslut men inte av tillräcklig bra kvalitet, säger Petersson.

HBK fick kliva mållösa av planen och tappade också placeringar i tabellen när Öster gick om efter segern. Nu väntar ett tre veckor långt uppehåll innan nästa match mot Helsingborg.

– Det blir så när a-lagsspelarna går på semester, säger Petersson.