Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Tuff uppgift för HBK:s nya mittbackspar

Ett nygammalt mittbackspar får chansen i försvarschefen Fredrik Liverstams frånvaro.

Alexander Berntsson och Marcus Johansson ska försöka stoppa poplaget Östersund och bidra med viktiga poäng i bottenstriden.

– Jag tycker att vi skulle haft med oss fler än tre poäng i de fyra matcher som vi spelat efter uppehållet, men kan vi bli mer noggranna och bättre på att hålla fokus så kommer segrarna snart, säger Alexander Berntsson.

Han och Johansson har alternerat som mittlås tillsammans med Liverstam under säsongen, men nu när lagkaptenen är avstängd för att ha fått för många gula kort är det de två HBK-fostrade backarna som ska hålla tätt bakåt.

Duon känner varandra väl sedan U21-tiden, men har faktiskt inte spelat speciellt många matcher ihop på senare år.

– Nä, vi var med i samma trebackslinje i början av Superettan i fjol och har därefter bara spelat tillsammans mot AFC (1-4) förra året och i 2–2-matchen mot Vänersborg i år i Svenska cupen, erinrar sig Berntsson.

Nye tränaren Igor Krulj har valt att satsa på Berntsson och hans passningsfot när det handlat om matcher där HBK varit mer spelförande och Johanssons duellspel då laget varit mer försvarsinriktat.

Nu ska dessa två komponenter svetsas samman mot Östersund på söndag.

– Vi får snacka så mycket som möjligt så att vi kommer in i det, men det ska inte vara några problem.

Norrlandslaget har många bra spelare och har charmat den svenska publiken under året med framförallt starka insatser på sistone i Europaspelet, där till och med självaste Galatasaray fick sträcka vapen.

HBK lär få det jobbigt på Jämtkraft Arena – speciellt som Östersund är ute efter revansch för förlusten i premiären på Örjans vall i våras.

– Jag har alltid gillat Östersund. Deras fotboll är kul att se på, men det kommer att bli en tuff uppgift för oss. Samtidigt har vi slagit dem en gång och det är inte omöjligt att göra det igen, tror Berntsson.

– Det gäller att vi är på tårna i defensiven och kan vi pusha där så kommer offensiven automatiskt. Vi vet hur vi ska göra för att vinna.