Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Tryggvi ska springa hål i Dif

Tryggvi Hrafn Haraldsson är uttagen i HBK:s matchtrupp till söndagens match mot Djurgården. Han lär efter ett mål och en assist i debuten i DM få chans till spel och möjligen stärka lagets omställningsspel mot topplaget på Tele2 Arena.

– Jag är redo för att spela i Allsvenskan. Jag var i mitten av säsongen på Island, så jag känner att jag är i bra form. Det hjälpte mig även att komma in i laget genom matchen i DM, säger 20-årige Haraldsson efter fredagens träning.

Tryggvi Hrafn Haraldsson har sedan han anlände till Halmstad i förra veckan slussats in långsamt i laget. Han blev inte uttagen mot Sirius, men fick, lite i skymundan, göra debut i tisdagens DM-semifinal mot Tvååker på bortaplan. Han spelade längst upp på topp och imponerade direkt med ett mål och en assist i 2-1-segern. 

 – Det var en bra start. Vi hade mycket bollinnehav, medan det andra laget var väldigt organiserat och svårt att ta sig igenom. Vi hade mycket chanser och jag fick göra ett mål, säger islänningen.

Det var även viktigt för honom att få känna på lagets spelidé under match för att lättare komma in i laget. Han spelade i ett 4-4-2-system på Island, så det blev förstås lite annorlunda med Igor Kruljs 4-5-1-system.

– Jag tycker att det var viktigt för mig att få en match med killarna innan det blir mer på riktigt i Allsvenskan. Jag lärde mig mer om hur vi spelar, samtidigt som jag tidigare fått instruktioner om hur vi ska spela. Det var en bra övning. 

Men Haraldsson anlände inte till HBK för att städa av mindre lag i DM-matcher eller enbart fylla ut en roll på träning. Han kom för att göra poäng och rädda ett nytt allsvenskt kontrakt. På söndag finns han med i matchtruppen för att tillföra något till laget i det som mest troligt blir ett inhopp i matchen. 

– Jag är inte säker på om jag spelar. Jag vet att jag är med i truppen, men han (Igor Krulj) har inte sagt någon om startelvan, så jag får hoppas på det bästa. 

Haraldsson kan nämligen bli väldigt användbar på Tele2 Arena. Djurgården kommer mest troligt att kontrollera matchen med stort bollinnehav, vilket innebär att Haraldsson kan få en viktig roll i bollklubben med sin snabbhet i omställningsspelet.

– Jag tror att det kan gynna mig om vi vinner boll vid rätt ställen på planen och kan ställa om. Jag kan i sådana fall utnyttja min snabbhet, medger islänningen. 

Men om HBK spelar som senast mot Sirius, så finns det inte särskilt mycket att göra för Haraldsson. Det var lite av en kollektiv kollaps och nu måste laget studsa tillbaka. 

– Vi är absolut inte nöjda med senaste prestationen, där framför allt vårt försvarsspel inte var bra. Vi måste jobba för varandra stenhårt och givetvis ha ett mycket högre bolltempo och mer rörelse än senast för att slå ut Djurgården, säger HBK-tränaren Igor Krulj. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här