Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HBK-mittfältaren Joel Allansson hade ett kanonläge i slutet av första halvlek mot Degerfors på Örjans vall. Båda lagen fick emellertid kliva mållösa av planen. Bild: Krister Andersson
HBK-mittfältaren Joel Allansson hade ett kanonläge i slutet av första halvlek mot Degerfors på Örjans vall. Båda lagen fick emellertid kliva mållösa av planen. Bild: Krister Andersson

Tredje raka HBK-matchen med poäng: ”Synd att det är semester nu”

HBK-mittfältaren Joel Allansson fick på en riktig kanonträff i slutet av den första halvleken och kunde mycket väl ha gett hemmalaget ledningen strax innan pausvilan.
– Den hade nog gått in, funderar Allansson efter matchen.

I en lite tilltrasslad situation framför Degerforsmålvakten Ismael Diawara i slutet av den första halvleken, fick HBK-mittfältaren Joel Allansson en jättechans att ge hemmalaget ledningen.

En hörna från Amir Al-Ammari tog vägen via Andreas Johansson och landade till slut hos Allansson som klippte till.

– Jag tror att Oliver Ekroth (Degerfors lagkapten) räddar den. Den hade nog gått in annars om han inte hade stått där. Men nu står ju han där, säger Allansson och skrattar:

– Jag försöker egentligen bara få på en ganska hård träff och få bollen på mål, men den gick tyvärr inte in.

Han hade gärna sett att hemmalaget fått utdelning på någon av sina chanser.

– Jag tycker vi ser farliga ut när vi vinner boll och får några kontringslägen som vi inte riktigt utnyttjar, säger han.

– Det gäller att man utnyttjar de tillfällena då man är bra i en match.

Efter den mållösa historian på Örjans vall går spelarna på en ledighet i drygt en månad.

– Vår press som vi har satt in nu på slutet har varit bra. Vi har spelat lite mer som vi är vana vid från Superettan än vad vi gjorde under de första tre omgångarna. Formen och trenden är positiv så det är lite synd att det är semester nu. VI ser starka ut, men man får njuta lite och komma tillbaka ännu starkare, säger Allansson.

Fler lokala sportnyheter hittar du här