HBK-Åtvidaberg
HBK-Åtvidaberg

Tredje oavgjorda för Halmstads BK

Mållöst mot Åtvidaberg och tredje oavgjorda matchen av fyra – Halmstads BK får vänta på säsongens första seger. – Det håller inte att bara spela i en halvlek, konstaterar lagkaptenen Stefan Selakovic krasst.

ANNONS
|

FOTBOLL

ALLSVENSKAN

Halmstads BK– Åtvidaberg 0–0

– Hade vi jobbat och kört på lika bra i 90 minuter som vi gjorde de sista 45 så hade vi vunnit den här matchen, fortsätter han.

Det gjorde inte HBK.

I stället var det tafatt, ängsligt och viljelöst utan tillstymmelse till aggressivitet och löpvilja.

Eller som Sella uttryckte det:

– Den sämsta halvleken sedan jag kom tillbaka till Halmstad. Inklusive träningsmatcherna.

– Jag menar, det kan vara svårt att ta sig ur om man har kommit in snett i matchen. Men då finns det bara en väg – att kriga och kämpa. Och det gjorde vi inte tillräckligt bra, summerar Selakovic bottennappet till halvlek.

ANNONS

Visserligen var det han som hade ett jätteläge redan efter fyra minuter när han frispelad av Kristinn Steindorsson inte alls fick någon träff.

Men resten av halvleken var det Åtvidaberg som stod för det kreativiteten medan hemmalaget backade hem(!) och därför ska vara mycket tacksamt för östgötarnas ineffektivitet.

Som när Imad Zatara helt fri framför mål (36) bara fick till en tåfjutt som Stojan Lukic enkelt plockade upp. Och framför allt – den evigt unge Kristian Bergström som hade tre heta chanser under de inledande 45 minuterna. Dels en tung vänster som strök Lukics vänstra stolpe (7), dels ett skott där Bergström omarkerad fick stått och måtta, men där skottet touchade en HBK-are i sista stund (9) och dels jättechansen efter 32 minuter när han bara skulle trycka in Martin Christensens inspel från höger, men sköt över. Tur kanske för HBK att han avslutade med fel fot, den högra.

Men den 39-årige veteranen skulle denna afton ”spela oavgjort” med sig själv.

För efter tränaren Jens Gustafssons ”hårtork” i pausen kom HBK ut som ett helt annat lag och tog över matchen.

– Vad han sa? Man kan väl sammanfatta det med att han inte var glad... förklarar Sella.

Mikael Boman nickar instämmande:

ANNONS

– I första halvlek tar vi inte duellerna, vinner andrabollarna eller löper tillräckligt. Men i andra halvlek är det precis tvärtom och då ska vi vinna matchen.

Själv hade han en av de hetaste chanserna (74) när han fick bra träff på Christian Järdlers högerhörna, men där på mållinjen stod – Kristian Bergström.

– Jag trodde att bollen skulle gå in eftersom jag fick den ganska högt mot krysset, men han var vaken och nickade undan den.

Då hade Bergström 14 minuter tidigare också agerat extramålvakt på en hörna, när han sprattlade undan Antonio Rojas avslut på mållinjen.

Men frågan är om inte Gudjon Baldvinsson hade den hetaste möjligheten att avgöra när han plötsligt hade öppet mål efter 75 minuter.

– Visst ska det vara mål! Men bollen kom framför mig så jag fick vrida mig och fick felträff, ursäktar sig islänningen som hade det tufft i duellerna och vid ett tillfälle ville ha straff, men sällan fick domsluten med sig.

– Fast ärligt talat var det inte ens bra i andra halvlek. Vi måste upp med laget mer så att vi på topp får bättre understöd, påpekar Gudjon.

I dag opererar han sin brutna näsa. Men på söndag mot Kalmar är han tillbaka. Med ansiktsmask.

ANNONS

Läs matchen i repris nedan:

Stojan Lukic3

Jesper Westerberg2

Fredrik Liverstam4

Richard Magyar4

Christian Järdler2

Stefan Selakovic2

Kristoffer Fagercrantz1

Antonio Rojas (79)1

Kristinn Steindorsson (73)2

Mikael Boman (84)2

Gudjon Baldvinsson3

Avbytare:

Johan Blomberg (73)–

Andreas Landgren (79)–

Marcus Antonsson (84)–

ANNONS