Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Tim Sparv om de otäcka scenerna: ”Viktigaste är att Christan har det bra”

Christan Eriksen segnade otäckt ihop under EM-matchen mellan Danmark och Finland.
Den förre HBK-spelaren Tim Sparv var en av spelarna på planen.
– Det som hände var något mycket viktigare än fotboll, säger den finske kaptenen enligt YLE.

Det var några minuter innan paus som de otäcka scenerna utspelade sig på Parken i Köpenhamn. Mitt i spelet segnade Danmarks Christian Eriksen ihop, och snabbt påkallades medicinsk personal in på planen för att vårda den danska stjärnan.

Läs mer: Christian Eriksen föll ihop under EM-matchen – matchen avbröts

Efter en stunds vård på planen fördes Eriksen av planen på bår och vidare till sjukhuset Rigshospitalet i Köpenhamn. De initiala rapporterna är att Eriksens tillstånd är stabilt och att han ska ha talat med sina lagkamrater innan matchen återupptogs.

”Det som hände var mycket viktigare än fotboll”

Tim Sparv, som spelade i Halmstad BK mellan 2007 och 2009, startade matchen för Finland i egenskap av lagkapten. Efter matchen ville han och hans lagkamrater först och främst föra fram ett budskap till Eriksen.

– Det allra viktigaste är att Christian har det bra och att han är med sina nära och kära, säger Sparv enligt YLE och berättar om hur situationen under uppehållet som togs efter händelsen:

– Det var en mental utmaning. Det som hände var något mycket viktigare än fotboll och jag frågade de andra vad de vill. När vi fick uppgifter från sjukhuset om att Christians läge är stabilt kände vi att det är bäst att spela klart, men det var inte enkelt.

Sparv twittrade senare under kvällen om tankarna efter matchen.

”Vilken emotionell berg- och dalbana i dag har varit. Våra tankar är med Christan Eriksen och hans älskade i dessa tuffa tider. Fotboll är så betydelselöst när något sånt här händer. Livet är skört. Ta hand om varandra”, skriver Sparv.

DBU-chefen: ”Christan mår bra”

Fotbollsdirektören på det danska fotbollförbundet, Peter Möller, berättade för Danske Radio att Eriksen fick hjärtmassage på planen, men att han var vaken när han lämnade arenan på vägen till sjukhuset.

- Vi har varit i kontakt med honom och spelarna har pratat med Christian. Det är de goda nyheterna. Han mår bra och de spelar matchen för Christian, säger han till Danske Radio.

Matchen återupptogs och Finland tog en historisk seger med 1–0 efter nickmål av Joel Pohjanpalo i något som var landets första i ett stort internationellt mästerskap på herrsidan. Även den finske målvakten Lukas Hradecky blev stor hjälte när han räddade en straff av dansken Pierre-Emile Höjbjerg i den andra halvleken.

Läs mer: Dämpat finskt firande efter historisk seger

Läs mer: Spelarna talade med Eriksen: "Gav trygghet"

Läs mer: Lukaku hälsade till Eriksen: "Jag älskar dig"

Fler lokala sportnyheter hittar du här