Sviten håller – men HBK mållöst mot jumbon

Halmstads BK:s bortasvit i Superettan håller, men serietvåan fick aldrig hål på jumbon Ljungskile på Skarsjövallen. En chansfattig match slutade 0–0 efter mer kamp än skönspel.
– Vi är ändå med i racet, konstaterar HBK-managern Magnus Haglund

|

Superettan

Ljungskile 0

HBK 0

(0-0)

Degerfors fortsätter att övertyga och vann toppmatchen borta mot Gif Sundsvall med 4-1.

HBK hade chans att haka på i serietoppen och skapa ytterligare en liten större lucka till de jagande lagen, men kammade noll mot nykomlingen från Bohuslän.

– Det blev en jävligt fysisk match med massor av dueller, men där tyckte jag att vi stod upp bra. Däremot fick vi inte i gång rytmen i spelet förutom en period i första halvlek och en mellan 75:e och 85:e minuten, säger Magnus Haglund.

Inte sedan 25 september i fjol har Halmstad förlorat en bortamatch och har nu sju raka matcher utan förlust i Superettan.

Men poängnederlaget sved i HBK-lägret.

– Vi var det bättre laget i dag, men inte tillräckligt bra för att skapa stora chanser. Samtidig försvarade Ljungskile sig bra medan vi inte hade det där riktigt trycket i steget, säger Haglund.

Han fortsätter:

– Det positiva var att vi släppte till noll målchanser och det känns skönt med tanke på att motståndarna i de två föregående matcherna hade gjort fem mål på oss.

Få HBK-chanser

Hemmalaget fick till ett hyfsat avslut direkt när Teodor Wålemark nickade efter frispark, men Malkolm Nilsson Säfqvist stod rätt placerad och plockade utan problem ner bollen.

HBK jobbade sig så småningom in i matchen och första chansen fick Sadat Karim efter 20 minuter när han sköt tätt utanför.

Ljungskile hade läst på läxan och var hela tiden på rätt plats i försvaret när HBK jagade ett ledningsmål i sommarvärmen.

Spelövertaget blev dock allt mer markant ju längre den första halvleken led, men närmare 0–1 än två skott över av Sadat Karim och Mikael Boman kom serietvåan inte.

Ingen sådär jätterolig första halvlek, men den förgylldes i alla fall av ett gäng HBK-supportrar som kört upp till Bohuslän och skrek hejaramsor för allt vad tygeln höll utanför stängslet till arenan.

Men stödet hjälpte inte.

”Viktigt att samla poäng”

Många trodde nog på en anstormning från HBK i andra halvlek, men hemmalaget fortsatte att göra det svårt för motståndarna. Haglund försökte få fart på blåsvart med ett dubbelbyte när Thomas Boakye och Sadat Karim lämnade plats för Emil Tot Wikström och Rasmus Wiedesheim-Paul, som nu var tillbaka i truppen efter huvudskadan för en vecka sedan mot Akropolis.

HBK skapade nästan ingenting och först med dryga kvarten kvar nådde Samuel Kroon högst på en hörna, men nickade över.

Mittfältaren broderade sedan snyggt med inhopparen Alhassan Haestad Kamara och kom fri, men skottet gick rakt på hemmamålvakten Robin Wallinder.