Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Svedberg efter skadan: ”Sällan man känner en sådan smärta”

Fotbollssäsongen kan redan vara över för Jonathan Svedberg, 21.
Nu berättar Halmstads BK-mittfältaren om den befarade korsbandsskadan under årspremiären mot IFK Värnamo (3–1).
– Det är sällan man känner en sådan smärta som man gjorde just i denna situationen, säger han.

Jonathan Svedberg var en av åtta spelare som HBK-managern Magnus Haglund bytte in inför andra halvlek på Bollagårdens konstgräs i Forsheda.

Men fyra minuter före ordinarie speltids slut tog premiärsegern en ände med förskräckelse när Svedberg föll ihop, tog sig om högerknäet och skrek högt av smärta efter en duell på mittplan.

Sjukgymnasten Simon Bakkiouis första diagnos på plats var dyster.

– Korsbandet har gått sönder. Han är borta hela säsongen. Han ska röntgas, opereras och rehabas. Det tar sex till åtta månader, sade Bakkioui till HP.

Röntgas på måndagen

Röntgenundersökningen görs under måndagen. Men Jonathan Svedberg förbereder sig på det värsta.

– Det kändes inte bra i landningen och säger Simon det så litar jag så mycket på honom. Vi får se om röntgen säger något annat i morgon, men troligtvis är det väl det, säger han.

Berätta om situationen – vad hände?

– Deras yttermittfältare tog in bollen och så skulle jag gå in och tackla. Jag har inte sett om det i efterhand, men jag tror att jag tar bollen och på något sätt vrider sig mitt högerben när jag ska ta i det i marken. Jag vet inte riktigt hur, men på något sätt trillar jag till och då känner jag att hela knäet vrider sig.

Du såg ut att ha väldigt ont?

– Ja, det är säkert oroskänsla med, men det är sällan man känner en sådan smärta som man gjorde just i denna situationen. Man kände direkt att det var något som inte stod rätt till.

”Bara att borra in huvudet”

HBK tappar därmed en tänkbar startspelare inför den allsvenska återkomsten. Jonathan Svedberg började 2020 som avbytare, men tog en ordinarie plats på innermittfältet under hösten då HBK spurtade till serieseger i Superettan efter nio raka vinster.

Nu missar han åtminstone starten av den allsvenska comebacken.

– Det är ju surt. Men jag har en väldigt bra sjukgymnast som kan hjälpa mig, så det är bara att lyssna på vad han säger, borra in huvudet och komma tillbaka ännu starkare så snabbt man bara kan.

LÄS MER: Beskedet om HBK-stjärnans svåra skada i premiärsegern

LÄS MER: Nye HBK-anfallaren målskytt direkt när han fick starta

LÄS MER: Direktrapportering: IFK Värnamo–HBK

TV: Samuel Kroon om 2–1-målet och förhoppningarna inför 2021:

Fler lokala sportnyheter hittar du här