Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Superettans skyttekung gör brorsan sällskap i HBK

Han gjorde 24 mål varav 22 spelmål under sin första säsong i Superettan med Västerås SK, vann skytteligan och hade intresse på sig från både allsvenska och utländska klubbar.
Men nu gör Viktor Granath som brorsan Villiam, ansluter till Halmstads BK.
– Det var inget svårt beslut till slut sett till helhetsbilden, säger den 28-årige anfallaren.

I april ska han bli pappa för första gången med sin livskamrat Annie, vilket naturligtvis också fanns med i bilden.

– Jo, Annie fick ju säga sitt också och att brorsan och hans flickvän redan är här är ju ingen nackdel. Så efter att ha pratat med Magnus föll alla bitarna på plats, säger Viktor och avser HBK:s manager Magnus Haglund.

Som naturligtvis är nöjd med treårskontraktet med den eftertraktade målmaskinen dagen innan första försäsongspasset:

– Ja, Viktor imponerade oerhört i Västerås den gångna säsongen. Han är vass och tung i boxen, löper mycket i djupled vilket öppnar upp för lagkompisarna, kan även med sin fysik ta rollen som targetplayer och lägger ner ett otroligt hårt arbete för laget. Så vi attraherades av alla delar i hans spel, samtidigt som det är en kille som passar in i gruppen med sin ödmjukhet, sitt hårda jobb och inställningen som vi har i HBK, att Laget är stjärnan, förklarar Haglund.

Men samtidigt ville VSK naturligtvis behålla sin skyttekung som hade ett år kvar på kontraktet.

– Därför har vi fört förhandlingar med Västerås en längre tid, men till slut kom vi glädjande nog överens.

Det var i december som den första kontakten togs. Och sedan har förhandlingarna intensifierats.

– Att få spela i Allsvenskan precis som mina bröder var förstås den stora drömmen. Så nu behöver våra föräldrar bara titta på två tv-apparater och inte tre, ler Viktor och avser förutom lillebror Villiam i HBK även mellanbrodern Gustav, mittback i Degerfors.

Alla kommer från det lilla samhället Timmersdala utanför Skövde och under några år spelade alla i Skövde AIK innan Gustav lämnade för Degerfors, där han har ett år kvar på kontraktet, och i fjol, Viktor för Västerås SK.

Så det kan rentav bli tre bröder i HBK så småningom?

– Man ska aldrig säga aldrig, skrattar äldsta brorsan Granath.

Själv fyller Viktor 29 år i april och är en så kallad ”late bloomer”. Visserligen öste han in mål även i Ettan (39), men att det till slut lossnade ger han all cred till sin tidigare tränare i Skövde AIK, Tobias Linderoth.

– Jag har alltid gjort mycket mål och gjorde det även som yttermittfältare. Men när Tobias kom till Skövde fick jag en tydlig roll och sedan släppte spärren, det var något som hände.

Så vad kan vi förvänta oss av Viktor Granath i Allsvenskan?

– Jag har gått den långa vägen och är en boxspelare som kämpar för laget, men som självklart också kan ta targetrollen. Och nu när det har lossnat finns det ingen broms, varken för mig eller Halmstad.

Halmstad som stad har han också koll på.

– Jag var här en del när jag var yngre. Men Annie har varit här varje sommar så det ska bli fantastiskt att bosätta sig här. Alla i familjen utom jag spelar dessutom golf så nu blir det väl svårt att undvika att försöka ta grönt kort...

Med Superettans skyttekung Viktor Granath, Norrettans skyttekung Naeem Mohammed från Sandviken upptill tvåan i Superettans skytteliga, Alexander Johansson innebär det 63 mål för anfallstrion.

– Och med Villiam (Dahlström) och Sadat (Karim) blir det 70. Men även om vi har fått in två nya anfallare lever frågan kring Sadat eftersom det är en spelartyp som vi behöver, påpekar Magnus.

Samtidigt är det fortsatt ovisst kring Joseph Baffoe och eventuell ersättare när en av de tilltänkta, norrmannen Sigurd Kvile från Bodö/Glimt föll bort på grund av skada.

– Men förr eller senare kommer det in en mittback. Om han sedan heter Baffoe återstår att se, inflikar HBK:s manager inför måndagens träningspremiär.

Och då är Viktor Granath redo.

– Jag har inte mycket med mig eftersom allt gått så snabbt på slutet. Men fotbollsskorna har legat i bagaget hela tiden.

Hur kommer det att kännas att möta brorsan Gustav i Allsvenskan?

– Det kommer förstås att kännas speciellt. Men just under de där två timmarna så kommer Gustav inte att vara min bror... ler Viktor.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!