Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
190325 Mats Enquist, generalsekreterare SEF under upptaktsträffen för Superettan den 25 mars 2019 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200 Bild: MATHIAS BERGELD

Superettan byter namn – kan ge HBK mer pengar

Superettan får ett nytt namn inför nästa säsong. Det innebär mer pengar till klubbarna, bland annat ekonomiskt utsatta HBK.

Inför den här säsongen gick norska OBOS in som officiell partner till Superettan och Svensk Elitfotboll. Nu utökas det samarbetet ytterligare. Inför nästa säsong, 2020, kommer OBOS bland annat bli officiell partner till Allsvenskan och presenting partner till Superettan som får den nya benämningen ”Superettan presenteras av OBOS”.

För klubbarna i Superettan innebär det ett ekonomiskt tillskott, vilket kan vara bra för HBK som dras med en svag ekonomi.

– Dels är det ett bra kvalitetstecken att man ser en internationell koncern kliva in runt vår fotboll. Det har vi haft svårt med annars. Och sen blir det ett betydande ekonomiskt tillskott som kommer påverka klubbarna. Sen tror jag att Obos vill jobba nära våra klubbar, säger Mats Enquist, generalsekreterare i Svensk Elitfotboll, till Fotbollskanalen.

Några exakta summor vill dock inte Mats Enquist gå in på.

– Jag kan inte kommentera avtalets storlek. Det är ett betydande avtal för Superettan, det är det absolut. Det är det nog det starkaste avtalet vi har slutit någonsin för Superettan.

Fler lokala sportnyheter hittar du här