Isak Pettersson – här i Norrköpings tröja – gjorde en debut med mersmak för sitt nya lag Toulouse i franska cupen.
Isak Pettersson – här i Norrköpings tröja – gjorde en debut med mersmak för sitt nya lag Toulouse i franska cupen. Bild: Peter Holgersson/Bildbyrån/arkiv

Succédebut för Isak Pettersson: ”Sjukt rolig match”

Isak Pettersson har debuterat i Frankrike – och det blev succé direkt. Den förre Halmstads BK-målvakten höll nollan och bidrog till en skräll när hans Toulouse slog ut Ligue 1-laget Bordeaux ur franska cupen.
– Det var skitroligt och bra motstånd, så det var en sjukt rolig match, säger han.

ANNONS
|

Isak Pettersson, som närmast kommer från IFK Norrköping, blev klar för Toulouse FC, som är topplag i Ligue 2, under trettonhelgen.

Veingekillen har suttit på bänken under de tre senaste ligamatcherna. Men när Toulouse på onsdagseftermiddagen mötte Ligue 1-tian Bordeaux borta i ett sydvästderby i franska cupens 16-delsfinal blev det debut från start.

Och det blev en lyckad premiär. Pettersson, 23, höll nollan och Toulouse skrällvann med 2–0.

– Vi skapade mer än vad de gjorde, men de är duktiga. Men vi var otroligt bra på att blocka skott och offra sig för varandra, vilket gjorde att många skott inte hamnade nere hos mig. Så det var en j-la laginsats, säger han.

ANNONS

Några räddningar att minnas?

– Det var inga värstingräddningar utan det handlade om att vara stabil och jobba utifrån hur matchbilden ser ut. Det var stabilt och bra för att vara första matchen.

I ligan – där Toulouse ligger tvåa, två poäng efter serieledande Troyes, efter att seriefinalen i söndags slutat 1–1 – har Isak Pettersson hittills få stå tillbaka för Maxime Dupé.

Känner att du är med och konkurrerar om förstatröjan även i ligan?

– Det är klart att det är svårt – det här var den första matchen jag spelade sedan i december. Men jag kommer att kämpa på och ta varje chans, som i dag, som jag får och göra det bästa utav den. Sedan får man se vad det blir. Men absolut, det är klart att man vill det.

Hur har den första tiden i Frankrike varit?

– Jättebra. Jag har fått mycket hjälp och alla i laget är hur sköna som helst. Sedan är det ju mycket att fixa när man flyttar till ett annat land, men snart är allting på plats och det ska bli skönt. Jag har j-ligt kul. Det är kalas här!

LÄS MER:Bekräftat: Isak Pettersson klar för fransk ligaklubb

ANNONS