Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Stojan Lukic inför allsvenska slutspurten: ”Utan min sambo hade det inte gått”

Mäklare, elitfotbollsspelare, sambo och pappa.
När ex-HBK:aren Stojan Lukic ska kombinera livspusslet med att försöka rädda Varbergs Bois kvar i Allsvenskan är han särskilt tacksam mot sambon Lotta.
– Det är den ständiga skuldkänslan. Man vill ge henne hela världen, men det går inte, säger Stojan Lukic.

För många fotbollsspelare hade slutspurten i Allsvenskan räckt mer än väl.

Men Stojan Lukic, 40, gillar att ha många bollar i luften.

Det är också därför som målvakten, med ett förflutet i Halmia, HBK, Falkenbergs FF och Örgryte, inte bara har gjort comeback på planen efter att egentligen ha avslutat karriären utan kombinerar allsvenskt spel med det nya jobbet som fastighetsmäklare (sedan fyra månader tillbaka).

Då blir det lätt många långa dagar.

– De dagar som jag inte har träning jobbar jag hela dagen. De dagar jag har träning åker jag vid 13-tiden från kontoret men då behöver jag kanske jobba lite på kvällen i stället. Det är full rulle, men jag gillar det, säger Stojan Lukic.

– Och jag stortrivs som mäklare. Ingen dag är sig lik, du får träffa människor och knyta kontakter och det gäller att få in objekt så det är lite tävling i det.

Allsvenskans äldsta spelare, 41 år i december, känner ingen trötthet än.

Däremot tacksamhet.

– Jag kan få dåligt samvete mot min familj för min sambo Lotta får dra ett jädra stort lass. Där är man oerhört tacksam och ödmjuk att hon ställer upp så mycket som hon gör, säger Stojan ärligt.

Just samtalet med Lotta, som Stojan träffade första året i Falkenberg och har åttaåriga sonen Charlie med, säger den rutinerade målvakten var det svåraste samtalet när han fick frågan om att skriva på för Varberg tidigare i år.

– Det går inte att understryka hur mycket hon gör. Utan henne hade det inte gått. Det är lätt att säga, men svårare att visa med handling. Hon är grym.

Hur betalar du tillbaka?

– Jag vet inte. Man vill ju ge henne hela världen, men det går inte. Jag försöker hjälpa till hemma även om jag vet att det inte är tillräckligt.

Lukic: ”Mer press på Göteborg än Varberg”

Stojan Lukic har tidigare beskrivit fotbollslivet i Varbergs Bois som ”lite vi mot världen”. Efter 25 omgångar har nykomlingen 28 poäng och ligger före såväl IFK Göteborg, Helsingborg och Falkenberg i striden för att säkra nytt kontrakt i Allsvenskan.

– Jag vet inte om 28 poäng räcker. Jag hoppas en trea till kan lösa det, men det är fem tuffa matcher kvar. Men vi har varit bra och krigat på och det är det som gäller de sista matcherna.

Är det mindre press på er än större klubbar som Göteborg och Helsingborg?

– Helt utan press spelar man aldrig, men det är mycket mer press på Göteborg och Helsingborg än på oss. Tänk om Göteborg skulle åka ut. Herregud.

Själv säger Stojan Lukic att han känner sig bättre än någonsin.

– Det är det som är sjukt egentligen. Men jag är mycket lugnare nu än jag var tidigare och har inte samma humör som när jag var yngre. Det har nog gynnat mitt spel.

Börjat prata framtid med Varberg

Han har fortfarande bra kontakt med flera i HBK och umgås en del med Jesper Westerberg och Mikael Boman. Dessutom spelar sonen Charlie i samma fotbollslag i Astrio som Andreas ”Ante G” Johanssons son.

Med bakgrund i både HBK och Falkenberg har Stojan drömscenariot klart inför de rafflande avslutningarna i Superettan och Allsvenskan.

– Jag hoppas verkligen att HBK går upp och jag hade blivit glad om Falkenberg kan hålla sig kvar - utan att drabbar oss så klart. Tänk om vi kunde ha tre lag från Halland i Allsvenskan nästa år, det hade varit fantastiskt.

Kanske med Stojan Lukic kvar i Varberg. Han och klubben har börjat prata framtid.

– Vi har snackat lite löst om nästa år, men vi tar det här året först och ser vad som händer efter det, säger Stojan.

Men kan du låta bli att köra ett år till om ni håller er kvar?

– Haha, det vet jag inte. Jag älskar ju detta, annars hade jag inte hållit på när jag fyller 41 i december.

LÄS MER: Lukic historisk: ”Det är lite vi mot världen i Varberg”

LÄS MER: Kaxiga Varbergs Bois – som ett HBK på -90-talet 2.0!

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!