Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/36

Snöplig förlust för HBK – sista sparken avgjorde

Klockan hade tickat fram 90 minuter – då skickade Kalmar FF:s Markus Thorbjörnsson in avgörande 2–1 mot HBK. På sista sparken.

Träningsmatch
Kalmar FF    2
Halmstads BK    1
(1–1)


– Det är alltid lika snopet att förlora på det sättet, suckar HBK-tränaren Janne Jönsson.
Bortalaget hade då på nytt gjort en helt okej insats mot ett allsvenskt lag och såg ut att kryssa för tredje träningsmatchen i följd.

Men då dök Thorbjörnsson upp vid bortre stolpen och satte säkert bollen förbi Isak Pettersson i HBK-målet.

– Det känns förstås tråkigt att det blir så – speciellt som jag hade en bättre magkänsla i andra halvlek. Då fick vi bättre tag i det efter att Kalmar hade sprungit igenom för lätt i första, tycker Janne Jönsson.

Det var ändå HBK som tog ledningen i den tionde minuten. Fredrik Olsson placerade in bollen i ena hörnet efter att Sead Haksabanovic assisterat.

Det var anfallarens andra mål på lika många matcher.

– Skönt att få göra mål igen, men tyvärr räckte det inte. Vi har ett par snäpp att hoppa upp, säger Olsson.

Själv klev han av tidigt i andra halvlek med ryggproblem.

– Jag kände mig stel i ryggen efter en smäll i första halvlek, men det ska inte vara någon fara, lugnar han.

HBK var strax därpå nära 2–0 när Haksabanovic sköt tätt utanför, men i stället kunde hemmalaget kvittera mitt i den första halvleken efter en riktig bjudning.

Romario snodde bollen för Alexander Berntsson och Måns Söderqvist kunde rulla in 1–1 i öppet mål.

– En sådan grej får bara inte hända. Jag hade först tänkt spela hem till Isak, men jag såg att en Kalmarspelare hade kunnat hinna emellan och då vände jag upp i stället och blev av med bollen, säger Berntsson, som var bedrövad efteråt.

Målet tände hemmalaget som tog över matchen helt. HBK fick mest jaga boll under de avslutande 25 minuterna – något Jönsson rättade till i paus för sedan blev det jämnare igen.

Kalmar vaskade ändå fram de vassaste chanserna och var på vippen att öka på ledningen efter 70 minuter, men Berntsson räddade på mållinjen.

– Bollen touchade på någon spelare, men jag hann dit och försökte bara få undan bollen.
Det gick bra.

Kalmar började trycka på allt mer och skapade ett jätteläge med tio minuter kvar. Rasmus Elm fick tag i bollen i straffområdet, men fick ingen riktig träff och den rullade strax utanför Petterssons vänstra stolpe.

Men segermålet kom till slut.

– Kalmar var farliga framåt och spelskickliga på mitten. Det känns som om det är ett lag som håller hög allsvensk klass, berömmer HBK-tränaren.

Tisdagens träningsmatch, som började i vårlika förhållanden med nästan tio plusgrader och sol, var den sista innan allvaret startar på lördag.

Då väntar division 2-laget Vänersborg på bortaplan i den första matchen i Svenska cupen.
– Jag är rätt så nöjd med vad vi presterat i träningsspelet så här långt och vi är väl förberedda inför cupen, tycker Jönsson.

Han fortsätter:

– I dag fick jag dock lite varningssignaler under den första halvleken när Kalmar lite för lätt tog sig igenom, men vi tog kampen i andra och då blev det bättre. Totalt sett hänger vi gott ihop som lag.

Läs mer: Läs direktrapporten från matchen i repris.

Fler lokala sportnyheter hittar du här