Magnus Haglunds Halmstads BK kan vara ett allsvenskt lag i kväll. Men först gäller det att besegra Dalkurd.
Magnus Haglunds Halmstads BK kan vara ett allsvenskt lag i kväll. Men först gäller det att besegra Dalkurd. Bild: Andreas L Eriksson/Bildbyrån/arkiv

Sjukdom i HBK – som kan ta klivet upp i Allsvenskan i kväll

Halmstads BK kan vara tillbaka i Allsvenskan om mindre än sex timmar. Men för managern Magnus Haglund är det bara de 90 minuterna mot Dalkurd som gäller.
– Vi koncentrerar oss bara på att få prestationen rätt, säger han.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

I dag kan Superettan avgöras. Framåt kvällningen kan det bli allsvenskt firande både i Halmstad och i Degerfors.

För HBK:s del krävs: a) egen seger hemma mot bottenstridande Dalkurd klockan 15.00, b) att jagande Jönköpings Södra förlorar mot likaledes bottenkrigande Norrby klockan 17.30.

Magnus Haglunds drag är – att inte göra något drag. HBK-managern är en varm anhängare av den hedervärda principen att inte ändra någonting i onödan utan skickar ut samma startelva för sjätte matchen i rad.

– Vi kommer från fem raka segrar och spelarna har presterat både på träning och match. Även om vi tävlar om platserna varje dag så har det inte föranlett ändringar. Men vi har många spelare i form och har bra spelare som kan komma in i matchen och göra saker för oss, säger han.

ANNONS

Anfallstalangen sjuk

Även avbytarbänken är den samma som under 3–0-segern mot Öster senast. Anfallstalangen Alexander Johansson var kallad som 19:e man, men har fallit ifrån.

– Han är sjuk. Han blev förkyld i går kväll, säger Haglund.

Misstänker ni coronavirus?

– I dessa tider vet man inte. Han får testa på måndag.

HBK fick nöja sig med 1–1 borta mot Dalkurd i 30-gradig värme i Uppsala i augusti i vad Haglund kallar ”en av årets tuffaste matcher”.

Vad tror du blir nycklarna i dag?

– Dalkurd är ett lag som har sin styrka i offensiven så egentligen är det som alltid när vi spelar, att nyckeln är att sätta vårt aggressiva försvarsspel, att få i gång det direkt i matchen och på så sätt försöka koppla grepp om matchen.

Spännande timmar

Blir det tre HBK-poäng väntar ett par spännande timmar tills Jönköping har spelat färdigt mot Norrby. Men Magnus Haglund viftar energiskt bort alla frågor om ett eventuellt allsvenskt firande framåt aftonen.

– Det är inget vi spekulerar i före matchen utan vi koncentrerar oss bara på att få prestationen rätt, säger han.

Men är det ändå en speciell känsla i dag med tanke på vad som kan ske?

– Jag är ganska övertygad om att Jönköping vinner sin match så jag funderar inte i de banorna.

ANNONS

Då ni har inte förberett något firande heller?

– Nej, det har vi verkligen inte gjort utan vi förbereder oss för match.

Följ Superettan-dramatiken i Hallandspostens liverapportering från klockan 14.45.

Klicka här så kommer du till liverapporten!

Fakta: HBK:s startelva

Malkolm Nilsson Säfqvist – Thomas Boakye, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Jonathan Svedberg, Joel Allansson, Emil Tot Wikström – Mikael Boman, Sadat Karim.

Avbytare: Malte Påhlsson (mv), Alexander Berntsson, Alhassan Haestad Kamara, Simon Lundevall, Dusan Djuric, Edvin Kurtulus, Erik Ahlstrand.

LÄS MER:HBK:s rekordman om drömläget – och övertalningskampanjen

LÄS MER:Haglund: ”Det är väldigt mycket energi i gruppen”

ANNONS