Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/13

Silverholt och Arvidsson opereras – borta lång tid

Halmstads BK drog i går i gång försäsongsträningen i Kombihallen inför den allsvenska comebacken. Men två spelare saknades – Simon Silverholt och Alexander Arvidsson, som båda ska opereras och blir borta en längre tid.

Det tycks inte finnas någon ände på motigheterna för Silverholt och Arvidsson.

Den förstnämnde har fortsatta problem med fotleden och vid en magnetröntgen nyligen konstaterades att den 23-årige anfallaren har en skada på en muskelsena (peroneus) och måste opereras.

– Det är några fibrer som är trasiga och måste sys ihop. Det innebär att Simon är borta i minst två månader – i värsta fall tre månader, säger Simon Bakkioui, sjukgymnast i HBK.
Silverholt opereras på tisdagen i Halmstad och kommer sedan att ha gips alternativt stövel i sex veckor för att stabilisera skadan.

Han har haft problem med foten sedan i maj, men efter ett nyckelbensbrott mot IFK Hässleholm i Svenska cupen i somras var forwarden tillbaka i slutet av säsongen - bara för att bli skadad igen.

– Efter den sista Helsingborgsmatchen small det till på en träning. Då röntgades jag aldrig utan vilade bara och hoppades att det skulle gå över. Just nu känns det tråkigt att jag inte gjorde en röntgen direkt efter säsongen för då hade operationen gjorts tidigare, konstaterar Simon Silverholt.

Än värre är det dock för Alexander Arvidsson.

För två månader sedan vred han knät under en träning, men trots flera undersökningar har läkarna inte kunnat fastställa skadans art.

Vid en titthålsoperation den femte januari visade det sig att det handlar om en menisk- och korsbandsskada i höger knä.

Det är en den tredje korsbandsskadan i samma knä på ett och ett halvt år för otursförföljde Arvidsson. Första gången han slet av korsbandet var i en träningsmatch mot Ängelholm sommaren 2015.

– Det är bara att fortsätta se ljuset. 2017 är över, men nu gäller det att ta det här året och blir helt frisk, säger Alexander Arvidsson.

Han fortsätter:

– Jag får ta det försiktigt när jag är klar och känner mig frisk. Det finns ingen anledning att skynda på utan i stället vänta ytterligare någon månad om det skulle behövas.

När det blir operation är inte klart, men Arvidsson hoppas att det kan bli i slutet av januari.

– Vi väntar på en tid från Stockholm och gör den där för att det är en avancerad operation.
Från det friska knät tar vi en sena, som kommer att bli ett korsband i det högra knät, förklarar Bakkioui.

Finns det någon risk att Alexander inte kan spela fotboll igen?

– Nä, det är jättemånga spelare som gjort flera korsbandsoperationer, bland annat Jasmin Sudic (nu i Häcken). Vetenskapen har gått framåt.

Med Arvidsson och Silverholt borta fanns 17 spelare och två målvakter på plats när assisterande tränaren Andreas Jankevics körde det första träningspasset för 2017 i Kombihallen.

Precis som i fjol valde HBK-ledningen att flytta inomhus på grund av dåligt väder.
Men så mycket fotboll blev det inte. Istället ägnades den timmeslånga träningen mest åt den fysiska biten.

Fler lokala sportnyheter hittar du här