Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tillbaka på vinnarspåret. Halmstads BK gjorde en ny medioker insats men lyckades trots det dra det längsta strået i ett tufft derby mot Varberg. Här klappas Simon Silverholt om efter vad som blev det vinnande målet.

Silverholt HBK:s derbyhjälte

Halmstads BK är Hallands bästa Superettanlag. Tacka Simon Silverholt för det. I sin första match från start tog ”Silver” chansen och blev derbyhjälte – med ”röven”.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Superettan

Varbergs Bois 0

Halmstads BK 1

Den vindsnabbe 23-åringen blev derbyts enda målskytt efter en Junes Barny-hörna i 61:a minuten.
– Det kommer en touch på vägen och jag trycker mig förbi min spelare och får bollen på, om det är röven eller magen, kanske lite handen. Ett skitmål, men det räknades och avgjorde matchen så det var underbart, säger Silverholt.
Joakim Wulff, Varbergs målvakt, tyckte att målet borde blivit bortdömt.
– Jag blir screenad, tror det är av Fredrik Olsson, och får bara en hand på bollen. Jag bedömer det som frispark, säger Wulff.
Men mål blev det för HBK och Silverholt, som tidigare enbart fått agera inhoppare då firma Fredrik Olsson och Alexander Ruud Tveter lagt beslag på anfallsplatserna. Men då norrmannen Tveter inte kunde medverka i derbyt mot Bois på Påskbergsvallen på grund av privata skäl så fick ”Silver” chansen.

Läs också: Liverapport: Varbergs Bois–HBK

Men bortsett från målet och segern så var han allt annat än nöjd efteråt.
– Det är en skitmatch. Det vi får ta med oss är de tre poängen. Vi vet vad vi kan, vi vet vår standard, men vi har inte kommit upp i den på ett tag. Då är det extra skönt att poängen trillar in ändå så att vi kan jobba på det, i stället för att ligga i skiten.
Varken Olsson eller Silverholt fick speciellt mycket att jobba på då HBK, precis som mot Degerfors senast, hade förtvivlat svårt att få till ett vägvinnande passningsspel. Och i höjdduellerna hade de inte en chans mot Peter Nyström.
Bois vann dessutom de flesta duellerna på planen.
– Det är derby och vi ska verkligen vinna förstaduellerna men det gör vi inte i första halvlek utan vi förlorar varenda en. Men vi tar ett snack i paus och höjer oss i andra.
Efter 1–0-målet, som kom oväntat, försökte sig Bois på en forcering. Tryckte på men kom inte till några riktigt klara lägen inför de 3489 personerna på Påskbergsvallen där den stora HBK-klacken sjöng i solskenet.
Den bästa chansen kom egentligen tio minuter före målet då Peter Nyström, efter en hörna, fick jätteläge framför mål men skottet blockades av Junes Barny.
HBK:s seger innebär att laget befäster sin andraplats i tabellen och nu har en lucka på tre poäng ner till trean Sirius.
Smolk i bägaren var dock att Mohammed Ali Khan tvingades linka av skadad i den 65:e minuten efter en tuff duell med Thomas Boakye.
Någon större fara ska det dock inte vara med mittbacken, enligt sjukgymnast Simon Bakkioui.

Fler lokala sportnyheter hittar du här