Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Silverholt börjar om – klar för Gais

Hans karriär har varit kantad av skador. Nu gör Halmstads BK:s anfallare Simon Silverholt, 24, en omstart – i Gais.

– Det här är förhoppningsvis Simons chans att efter alla skadeproblem komma tillbaka till elitfotbollen så vi önskar honom lycka till, konstaterar HBK-ordföranden Tony Karlsson när förhandlingarna med Superettanklubben var klara.

– Vi har haft en bra dialog med Simon och förstått att det här var hans vilja när han visste att han var ganska långt ifrån en startplats. Och med ett utgående kontrakt hade vi med stor sannolikhet inte förlängt det så detta var det bästa för alla parter, förklarar Tony, där Silverholt redan i går ska ha tränat med sitt nya lag.

Simon kom till HBK som talangfull yttermittfältare från BK Astrio 2010 och tog klivet upp i A-truppen 2013. Men skada på skada, fot och axel i fjol och den senaste en fotoperation i januari som gjorde att han missade hela försäsongen och stora delar av vårsäsongen, gjorde att speltiden blev begränsad. Sammanlagt blev det därför bara tre matcher från start, 21 inhopp samt två mål och två assist  i Allsvenskan och lika många i Superettan, fyra inhopp och två mål, där Simon blev lite av en ”subersub” med flera viktiga mål.

Men nu blir alltså Gais nästa klubbadress där han ska vara spelklar till tisdagens bortamatch mot Öster och bland annat blir klubbkompis med den forne HBK-aren Dusan Djuric med en annan Halmstadbekanting, Patrik Ingelsten som sportchef.

– Det här är en väldigt intressant spelartyp och jag har sett en hel del av honom. Han är snabb och bra med bollen och kan slå sin gubbe med fart. En vänsterfotad fin tekniker som är riktigt vass en mot en. Dessutom är bra på att vara på rätt plats vilket inte är någon dum egenskap för en anfallare. Det är en spelare som kommer att passa utmärkt i en av ytterrollerna i ett 4-3-3 och han kommer snart att aspirera på en plats i startelvan, säger Gais nye tränare Bosko Ororvic till klubbens hemsida.