Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Silverholt aktuell för U21-EM-kvalet

Oliver Silverholts framfart i HBK-tröjan senaste tiden har inte gått obemärkt förbi. Nu omgärdas 19-åringen av proffsrykten och vänsterbacken kan även vara aktuell för U21-landslagstruppen.

Sex matcher från start i allsvenskan har det blivit så här långt för Oliver Silverholt och den unge ytterbacken tar för sig mer och mer. I de senaste matcherna mot HIF och Syrianska har han kvitterat ut höga spelarbetyg.

– Jag börjar komma in i det nu. Tidigare har jag hellre stannat hemma och inte följt med så mycket i anfallen men målet är att vara med där framme, säger Oliver Silverholt.

Trots att han fortfarande är i inskolningsfasen från mittfältare till ytterback har han redan mångas ögon på sig däribland Håkan Ericson, svensk U21-förbundskapten,

– Han finns med på min lista och både jag och mina medhjälpare har tittat på honom, säger Ericson som allra bäst funderar på U21-truppen mot Norge den 14 augusti i Varberg och EM-kval senare i höst.

– En duktig offensiv spelare som spelar på en ovan position. Han är tvåfotad, trygg med bollen och tuff trots att han inte är så stor. Han ser helt klart intressant ut, menar Ericson.

Enligt uppgifter i Expressen fanns även franska storklubben Monaco på plats när Silverholt spelade till sig fina betyg mot HIF och Syrianska. Silverholts agent Anders Karlsson bekräftar att det finns både internationellt och nationellt intresse för Oliver.

Oliver själv blev ordentligt överraskad av Monacos närvaro.

– Jag hörde detta i dag, men man får ta det med en nypa salt. Jag har kontrakt och mitt fokus är 100 procent på HBK.

Fler lokala sportnyheter hittar du här