Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Snart spelklar. Långtidsskadade Halmstads BK-anfallaren Simon Silverholt närmar sig comeback efter fotoperationen. På fredagen tränade han med A-truppen på Örjans vall och på måndag spelar han med U21-laget mot Kalmar. Bild: Carl Fredrik Johansson

Silverholt är tillbaka på planen

Inte en matchminut sedan kvaltriumfen mot Helsingborg i november. Men här är ett positivt Halmstads BK-besked: Skadeförföljde Simon Silverholt, 23, spelar fotboll igen.

Den otursdrabbade yttern och anfallaren är tillbaka i full träning med Bollklubbens A-trupp. På måndag hoppas han göra sin första match på sex månader mot Kalmar FF i U21-allsvenskan.

– Sedan får vi se hur länge det blir, om det blir 30 (minuter) eller hur långt jag orkar. Men nu är jag tillbaks och det är bara att köra, säger han.

Hälen, foten, nyckelbenet – och foten igen. Simon Silverholts fotbollsliv har mest handlat om skador under det senaste året.

I januari – samtidigt som lagkamraterna satte i gång med försäsongsträningen inför den allsvenska comebacken – opererades han för en trasig muskelsena i vänsterfoten. 

Prognosen var att han skulle vara borta i minst två månader, i värsta fall tre. 

Men det blev alltså drygt fyra.

– Det har varit extremt tufft. Det är klart att det är jobbigt att bara vara i gymmet och inte kunna vara med och träna, jag missade läger och mycket annat. Det är klart att det har tagit, säger han och fortsätter:

– Men jag är ganska stark i huvudet och det har jag alltid varit, och även killarna har pushat mig. Jag tycker ändå att det har gått så bra det har kunnat gå.

Efter operationen gick han gipsad i tre veckor och med en så kallad ortos i ytterligare tre.

– Sedan kom den långa rehabiliteringen. Den tog lång tid, för jag kunde knappt stödja på foten och fick göra små övningar. Det tog lång tid innan jag kunde börja jogga till exempel. Det är nu på sista tiden som det har gått fortare. 

Simon Silverholt är fortfarande inte helt smärtfri, men kan hålla besvären i schack med Voltaren.

Nu har han tränat för fullt med A-truppen i en och en halv vecka. På fredagsförmiddagen spelade han på vänsterkanten i B-uppställningen när kamraterna förberedde sig inför lördagens tidiga ödesmatch hemma mot Örebro SK.

Efteråt samlar han ihop en säck bollar, tar en slurk vatten och säger:

– Det är klart att det är långt kvar. Det är en bra bit kvar i steget och jag känner inte riktigt det explosiva. Men jag kör extra och kör på gymmet också, så jag tror att det kommer att komma rätt snabbt när jag väl får matchning med U21 och kommer upp i tempot.

När hoppas du vara aktuell för A-lagsspel igen?

– Efter uppehållet hoppas jag kunna vara med och konkurrera. Jag får ligga i och träna under uppehållet för att få upp konditionen, men man måste ha matcher för att komma upp i matchformen. Det går inte att bara träna och träna.

HBK avslutar vårsäsongen borta mot Sirius söndagen den 4 juni. Omstarten sker hemma mot Elfsborg lördagen den 1 juli.

Läs också: Örebros kapten erbjöds pengar

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!