Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HBK:s målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist var rörd efter HBK:s avancemang till Allsvenskan efter ännu en hållen nolla - den 18:e i år. Bild: ERIK MÅRTENSSON
HBK:s målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist var rörd efter HBK:s avancemang till Allsvenskan efter ännu en hållen nolla - den 18:e i år. Bild: ERIK MÅRTENSSON

”Sett den här dagen framför mig sedan sjunde januari”

I nio år har han kämpat för att bli en målvakt av toppklass.
2020 kom genombrottet när Malkolm Nilsson Säfqvist stängde igen och hade stor del i HBK:s avancemang till Allsvenskan med 18 nollor.
– Jag har haft enorm revanschlust och sett den här dagen framför mig sedan den sjunde januari, säger ”Malle” med tårar i ögonen.

Malkolm Nilsson Säfqvist har gått den långa vägen, men strax innan klockan 17 på lördagseftermiddagen var han framme vid ett av sina stora mål inom fotbollen.

Efter förkrossande 6-0 tog HBK sig tillbaka till Allsvenskan.

– Det är svårt att beskriva känslan just nu, men att få vara med om det här är helt fantastiskt. Jag vann division 1 med Öster, men att få ta klivet upp i HBK är stort såklart, ler Malkolm Nilsson Säfqvist.

Han hyllar hela laget.

– Vi var extremt fokuserade och hade en bra uppladdning där vi bara bestämt oss för att vi skulle gå ut och köra. 6-0 hade man ju inte trott att de skulle bli, men det var inte helt orättvist. Vi gjorde en otroligt bra insats idag, tycker Nilsson Säfqvist.

Han fortsätter:

– Men det är en seger för alla i HBK. Från Pelle (Nilsson, ordföranden) till Jeppe (Jesper Westerberg) och Kaller (Mikael) på kansliet och vidare till laget, som gjort en fantastisk prestation med 18 nollor. För att kunna göra det måste allt försvarsjobb fungera uppifrån och ner i försvaret. Sedan vill jag berömma målvaktstränaren Dennis (Nilsson) och Malte (Påhlsson) som pushat mig hela tiden.

Nilsson Säfqvists mål var att släppa in under 25 mål och det ser han ut att klara med råge. Så här långt har han bara fått plocka 16 bollar ur nätet.

– Det är helt otroligt att det gått så bra. I år har jag bevisat att jag är en målvakt att räkna med.

Fler lokala sportnyheter hittar du här