Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Koncentrerad. HBK:s lagkapten Stefan Selakovic (till höger) säger att han inte bryr sig så mycket om tabelläget utan är mer fokuserad på prestationen.

Selakovic vill se ett mer cyniskt HBK

Halmstads BK:s lagkapten Stefan Selakovic tror på vinst mot Syrianska i kväll och tycker sig se en spelmässig ljusning i sitt poängtörstande HBK. – Jag tycker vi sakta men säkert vuxit in i den allsvenska kostymen. Vi är inne i en positiv trend.

Bortasegern i början på juli mot Syrianska gav spelarna i HBK en rejäl självförtroendekick. Därefter har det blivit en poäng borta mot svenska mästarna Elfsborg och senast gjorde man en helt okej insats mot Helsingborg även om man inte kunde försvara sig mot Ardian Gashis kanonskott.

– Jag tycker vi hade väldigt bra försvarsspel senast mot HIF. De hade problem att komma till klockrena lägen, säger Stefan Selakovic.

Det defensiva spelet var med beröm godkänt men fortfarande behöver kvaliteten på anfallsspelet skruvas upp ett antal knäpp. Och det är också något som präglat träningarna senaste veckan.

– Vi tränar mycket på avslut och det är också något vi kan bli mycket bättre på. Vi måste bli mer cyniska när vi kommer till straffområdet. Man får inte så många lägen i allsvenskan och då måste man vara effektiv när de kommer, säger den 36-årige HBK-veteranen.

Som lagkapten i ett lag som det går tungt för har Selakovic en mycket viktig roll som pådrivare och stämningshöjare. Och han gör sitt yttersta för att höja moralen.

– Jag är positiv som person och försöker ta med det in i lagkaptensrollen. Vi har gjort bra prestationer även om vi inte tagit så många poäng och det är det som jag försöker lyfta fram, det positiva.

Selakovic tycker att hans egna insatser på banan har varit ”upp och ner” under säsongen men att det gått hand i hand med lagets prestation. Han tycker dock att laget allt mer börjar växa in i den allsvenska kostymen.

– Det positiva är att vi varit med i matcherna. Nu har spelare som inte spelat så mycket i allsvenskan fått spela och fått lite rutin, det kommer gynna oss i höst, säger ”Sella”.

I kväll väntar en ny ”måstematch” – jumbofinal mot Syrianska. Stefan Selakovic sticker inte under stol med att matchen är oerhört viktig men säger:

– Klart att det är en viktig match, det kan man inte förneka. Men det är mer en måstematch för dem än för oss.

HBK har mött Södertälje-laget två gånger i år på bortaplan. I svenska cupen i mars vann Syrianska med 2–1 och 7 juli blev resultatet det omvända efter att Marcus Antonsson avgjort på övertid.

– Det är ett bollskickligt lag men båda de matcherna har varit på konstgräs. Nu spelar vi hemma och jag hoppas att vår press ska bita lite bättre på naturgräs.

Den höga pressen på Syrianskas backlinje tror ”Sella” är nyckeln till ett bra resultat på Örjans vall.

– Kan vi sätta hård och tidig press får de inte i gång sitt fina passningsspel. Då kan vi såra dem.

Och då kommer h err Selakovic näta igen?

– Ja, Stefan gör ett mål, säger ”Sella” och skrattar.

– Jag tycker att våra forwards sett heta ut och kommer att göra nåt mål också.

Håller HBK:s defensiv samma kvalitet som mot HIF blir det tufft för ett skadedrabbat Syrianska att hitta igenom. Seger och tre poäng skulle ge andrum och ta HBK från 15:e till 11:e plats, förbi BP, Öster, Gefle och Djurgården.

– Det är kanske åldern men personligen tänker jag inte så mycket på tabellen utan är mer fokuserad på prestationen, avslutar ”Sella”.

Läs mer: Matchguide HBK–Syrianska

Fler lokala sportnyheter hittar du här