Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sead Haksabanovic har anslutit till Montenegros landslag för träningslandskamper mot Bosnien och Israel efter rekordövergången till Rubin Kazan. Arkivbild. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT
Sead Haksabanovic har anslutit till Montenegros landslag för träningslandskamper mot Bosnien och Israel efter rekordövergången till Rubin Kazan. Arkivbild. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Sead Haksabanovic tillbaka i Montenegros landslag efter rekordflytten

Efter rekordövergången till Rubin Kazan väntar landslagsspel med Montenegro.
Det är snabba kast för Sead Haksabanovic.
– Med hårt arbete kan jag bli en förstärkning, säger Haksabanovic om flytten.

Förra veckan värvade Rubin Kazan, den gångna säsongens ryska tabellfyra, Sead Haksabanovic från IFK Norrköping för en övergångssumma som rapporterats ligga runt 60 miljoner kronor.

Det gör den HBK-fostrade 22-åringen till Allsvenskans tredje dyraste värvning någonsin efter Alexander Isak och Zlatan Ibrahimovic.

Efter ett par händelserika dagar anslöt Haksabanovic till Montenegros landslag under måndagen för träningslandskamperna mot Bosnien-Hercegovina den 2 juni och Israel den 5 juni.

– Det är alltid ett nöje för mig att representera mitt land, Sead Haksabanovic till Montenegros fotbollsförbunds hemsida.

– Jag är nöjd med mitt spel hittills, men jag måste och vill bli bättre. Jag vill göra fler mål, fler assist och jag hoppas kunna ta mitt land dit det inte varit förut, till ett stort mästerskap.

Haksabanovic om flytten till Rubin Kazan

Sead Haksabanovic berättade även om sin syn på flytten till Rubin Kazan.

– Jag är glad över säsongen i Sverige. Nu ser jag fram emot och kan inte vänta på att spela för Rubin Kazan och det är det jag ska jobba för. Jag följde matcherna i den ryska ligan lite, men jag vet mina kvaliteter och jag tror att jag kan bli en förstärkning med hårt arbete.

HP har tidigare rapporterat att Sead Haksabanovics övergång till Ryssland även ger moderklubben HBK uppskattningsvis 1,35 miljoner kronor i solidaritetsersättning.

LÄS MER: Haksabanovic klar för Rubin Kazan

LÄS MER: Sead Haksabanovic på väg till Ryssland – nära att lämna IFK Norrköping

LÄS MER: Sead Haksabanovic: ”Det var en lärdom i livet”

Fler lokala sportnyheter hittar du här