Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sead Haksabanovic på väg till Ryssland – nära att lämna IFK Norrköping

UPPDATERAD. Sead Haksabanovic är på väg att bli utlandsproffs igen.
Enligt uppgifter är den förre HBK-stjärnan på väg till Ryssland – och han stod över IFK Norrköpings sista allsvenska match innan EM-uppehållet.
– Det är som det är, att han är på väg att bli såld, bekräftar Norrköoings tränare Rikard Norling.

Flyttryktena kring Sead Haksabanovic har varit högljudda ett längre tag efter den förre HBK-spelarens succé i IFK Norrköping de senaste två säsongerna.

Så sent som i vintras berättade Haksabanovic själv att han ville flytta utomlands igen samtidigt som intresset uppgavs vara stort från framför allt New York Red Bull men även italienska och tyska klubbar. Det blev dock ingen övergång i vinterfönstret.

– Jag kände mig redo för att lämna. Jag vill ta nästa steg och alla vet att det är det jag vill, jag vill komma ut igen i Europa för jag känner att jag är redo för det, sa Sead Haksabanovic i en intervju med HP i slutet av april.

– När jag kom tillbaka till Sverige var jag tvungen att ta ett steg tillbaka för att kunna hoppa två steg fram och jag är på väg dit nu känner jag.

Haksabanovic uppges nära flytt till Ryssland

Och nu är det nära.

Under lördagen skrev Expressen att ryska Rubin Kazan är den klubb som ligger närmast att värva Haksabanovic och under söndagen berättade IFK Norrköpings tillförordnade sportchef Patrik Jönsson för Norrköpings Tidningar att Haksabanovic ”i skrivande stund” inte var uttagningsbar till måndagskvällens allsvenska möte mot Elfsborg, det sista innan EM-uppehållet.

Och av allt att döma har Sead Haksabanovic gjort sin sista allsvenska match för den här gången. Enligt Fotbolldirekt sitter ex-HBK:aren på ett flyg till Ryssland för att genomgå läkarundersökning hos den ryska klubben. Enligt Expressen skulle Sead Haksabanovic kosta runt 50-60 miljoner kronor vilket skulle göra övergången till den tredje dyraste i Allsvenskan efter Zlatan Ibrahimovic till Ajax och Alexander Isak till Dortmund.

När IFK Norrköping under måndagen förlorade med 1-0 borta mot Elfsborg saknades Sead Haksabanovic i truppen.

På den efterföljande presskonferensen sa Norrköpings tränare Rikard Norling:

– Det har varit en av våra bästa spelare och det är som det är, att han är på väg att bli såld.

Rubin Kazan slutade fyra i den ryska ligan den gångna säsongen. I laget spelar svenske backen Carl Starfelt, tidigare i IFK Göteborg.

LÄS MER: Sead Haksabanovic: ”Det var en lärdom i livet”

LÄS MER: Sead Haksabanovic låg bakom mål i VM-kvalet

LÄS MER: HBK:s class of '99: ”En exceptionell årskull”

Fler lokala sportnyheter hittar du här