Montenegros spelare firar 3–1-målet mot Gibraltar. Hörnan som ledde till målet slogs av Sead Haksabanovic (längst till höger). Bild: Stevo Vasiljevic/Bildbyrån

Sead Haksabanovic låg bakom mål i VM-kvalet

Halmstads BK-fostrade Sead Haksabanovic slog vänsterhörnan som mittbacken Zarko Tomasevic nickade in till 3–1 i 53:e minuten när Montenegro besegrade Gibraltar med 4–1 (2–1) i VM-kvalet.

LocationPodgorica||

Av statistiken att döma var det en seger i underkant eftersom Montenegro hade hela 31–2 i avslut.

Sead Haksabanovic byttes ut efter 60 minuter. Montenegros nästa VM-kvalmatch är redan på tisdag hemma mot Norge.

Montenegro besegrade i onsdags även Lettland borta med 2–1 och är tillsammans med Turkiet de enda lagen i grupp G med maximala sex poäng så här långt.

HBK-backen Edvin Kurtulus spelade hela matchen när Kosovos U21-landslag förlorade med 0–2 mot Qatars U23-landslag i Doha. Lagen möts på nytt på måndagen.