Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sadat Karim avgjorde i 88:e minuten för HBK mot Elfsborg Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Sadat Karim avgjorde i 88:e minuten för HBK mot Elfsborg Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Sadat Karims första mål i Allsvenskan

Sadat Karim fick chansen i HBK:s anfall igen – och tog den!
Ghananen blev stor hjälte när nykomlingen vände 0-2 till seger med 3-2 efter att 29-åringen skjutit in segermålet i slutet.
– Fantastiskt att få avgöra - båda för min egen och HBK:s skull, skrattar Karim.

Han har fått tillbringa en del tid på bänken så här långt i Allsvenskan, men mot Elfsborg valde tränaren Magnus Haglund att satsa på Karim framför Mikael Boman i anfallet.

Det gav resultat.

I 88:e minuten slog inhopparen Emil Tot Wikström en djupledsboll och Karim sprang ifrån Elfsborgsförvaret innan han iskallt avslutade med att sätta avgörande 3-2 bakom Tim Rönning.

– Jag hann tänka mycket när jag blev fri, men försökte sätta bollen utmed marken och göra det svårt för målvakten. Det gick ju bra, ler Sadat Karim.

Målet var hans första i seriesammanhang den här säsongen – det senaste gjorde han i december i sista matchen i Superettan mot Trelleborg.

Nu hittade han rätt i en match som höll på att rinna HBK ur händerna efter 0-2 i början av matchen.

– Elfsborg är en tuff motståndare som spelar i Europa League och i starten gjorde de det svårt för oss, men de avslutande 60 minuterna var vi det bättre laget. Nyckeln till segern var att vi ville attackera och inte spela defensivt, tycker Karim.

Själv gjorde 29-åringen förutom målet en stark insats på topp bredvid Marcus Antonsson och vann duell efter duell.

Efteråt plockade han fram mobiltelefonen och visade att han hade vunnit 17 närkamper och att statistik visade att han är en av de bättre i Allsvenskan i det momentet.

– Jag är inte störst, men med hjärta och själ kan man komma långt. Det handlar mycket om inställning och att försöka vinna varje duell.

HBK kliver nu upp på elfte plats i tabellen.

– Vi kämpade på och när vi fick 2-2 kände vi att vi kan vinna den här matchen. Just att gå från 0-2 till 3-2 var oerhört viktigt och stärkande för laget.

Fler lokala sportnyheter hittar du här