Nya HBK-sången. Nikolai Alho, Alexander Berntsson, Malkolm Nilsson, Marcus Johansson och Marcus Mathisen tar i under refrängen. Bilden är hämtad från videon.
Nya HBK-sången. Nikolai Alho, Alexander Berntsson, Malkolm Nilsson, Marcus Johansson och Marcus Mathisen tar i under refrängen. Bilden är hämtad från videon.

Så blev ”Himlen är blå” HBK:s nya kampsång

När Halmstads BK på lördag eftermiddag marscherar in på Örjans vall till premiären mot Östersund så är det till låten ”Himlen är blå”. Ingen ”Här är vi” eller ”Toppen är vårat HBK”.

ANNONS
|

– Nej, det var dags för något nytt, säger Peter Lemnell som tillsammans med Staffan Karlsson och Mando Diaos basist Carl-Johan Fogelklou har skrivit låten.

Se videon här:

Idén föddes redan 2015 i samband med en HBK-match när trion var på Örjans vall.

– Då spelade de ”Här är vi” och jag, eller Carl-Johan, sa något om att låten kändes mossig och det var dags för en ny.

Vad de inte kände till var att kompositören stod bredvid dem...

– Gör det bättre själva då, sa Staffan.

Och så blev det. För två år sedan skrev trion den nya låten och spelade in grunderna med Lemnell själv på trummor, Mats ”MP” Persson gitarr, Carl-Johan på bas och Mattias Thiesen Hjelm på keyboards.

ANNONS

Men när HBK åkte ur Allsvenskan lades projektet på is. Tills...

– Marcus Mathisen skruvade in 2–1 på Olympia i höstas. Då kände vi att det var rätt tid och kontaktade Susanne (Nilsson, klubbchefen) som blev eld och lågor.

För tre veckor sedan lades sången av Tobbe Månsson, Staffan Karlsson, Jimmy Ottosson och Niklas Musco upptill HBK-kören bestående av allt från A-lagsspelare från herr- och damlaget och ungdomar till styrelsefolk och supportrar med Micke Syd och Sofia Arvidsson i spetsen.

När sedan filmansvarige Joakim Leihed kom hem från Kuba spelades även videon in för en dryg vecka sedan med klipp och hyllningar från forna storhetsdagar.

– Och så min son Ludvig, tre år, som stjärnan som springer runt på Örjan, inflikar Peter stolt.

Hur går det för HBK i år då?

– Någonstans mellan 9–13 för det känns som det är en helt annan aura, ett helt annat drag den här gången. Så nedflyttningsstrid ska det inte behöva bli i år.

Och premiären mot Östersund?

– Tre poäng.

ANNONS