Rosenborg bekräftar intresse för HBK:s skyttekung

Rosenborgs tränare Åge Hareide bekräftar att HBK:s Rasmus Wiedesheim-Paul är aktuell för klubben.
– Han är ett intressant namn, sedan får vi se om vi klarar att värva honom, säger Åge Hareide.

ANNONS
|

Under torsdagen skrev norska TV2 att Rosenborg är nära en värvning av HBK:s skyttekung Rasmus Wiedesheim-Paul innan övergångsfönstret stänger på måndag.

Anfallarens agent Jonas Svensson berättade att det finns intresse, men att det är fler utländska klubbar som rycker i 21-åringen.

– Det är flera klubbar i dagsläget som är intresserade av Rasmus, men jag kommer inte nämna några klubbnamn. Där har jag inga kommenterar, men det finns klubbar som är intresserade av honom och det skulle kunna hända något innan det stänger på måndag, sa Jonas Svensson till HP-sporten.

Enligt HP:s uppgifter hade dock inte någon klubb under torsdagen ännu fått tillåtelse av HBK att förhandla med Wiedesheim-Paul som har kontrakt med HBK till 2021.

ANNONS

Hareide om Wiedesheim-Paul: ”Intressant”

Efter torsdagskvällens Europa League-match fick Rosenborgs tränare Åge Hareide frågor om HBK-anfallaren är nära en övergång till klubben och bekräftade då intresset.

– Jag känner till honom, sa Hareide till Adresseavisen.

På frågan om Wiedesheim-Paul är aktuell för Rosenborg utvecklade Hareide :

– Kanske. Men vi tittar på många. Vi har jobbat med många för att få in en anfallare efter att Torgeir (Börven) lämnade oss. Han är en av dem vi har tittat på.

Enligt Trönder-Avisa skulle Rosenborg betala runt fem miljoner kronor för Rasmus Weidesheim-Paul.

– Han är en intressant och ung spelare. Gör mycket mål och har bra kvaliteter. Han har god teknik och kan spela på flera positioner. Han är ett intressant namn, sedan får vi se om vi klarar att värva honom, sa Åge Hareide.

LÄS MER:Rosenborg kan värva HBK:s skyttekung Rasmus Wiedesheim-Paul

ANNONS