Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Svårpasserad. Stojan Lukic har stoppat allt i sin väg i sju halvlekar i följd.

Rekord för Lukic som jagar fler nollor

Tre hållna nollor i rad och totalt 319 minuter utan insläppt mål. Nytt personligt rekord för Halmstads BK:s målvakt Stojan Lukic, 36, som fått en smakstart på säsongen.

– Ja, jag fick höra att det var rekord och det är alltid roligt att hålla nollan. Men det är hela laget, inte jag, som åstadkommit det. Försvaret har varit bra ändå från forwards ner till mig, tycker Stojan Lukic.

När HP-sporten var på plats på en HBK-träning och intervjuade anfallaren Fredrik Olsson inför premiären mot Sirius så utropade Lukic, backad av ett par försvarskollegor, syrliga kommentarer som "intervjua inte honom, han gör ju ändå inga mål. Skriv om oss som i stället" och "vi kommer hålla nollan tio gånger i år" (Mohammed Ali Khan).

Allt givetvis med glimten i ögat.

Lukic och kompani följde upp det med att släppa in dubbla mål i den första halvleken på Studenternas IP. Men därefter har HBK hållit tätt i sju raka halvlekar, den andra mot Sirius följt av 3–0 mot Trelleborg, 1–0 mot Ängelholm och 2–0 mot Gais senast.

– Och nu har han (Fredrik Olsson) ju gjort mål också, skrattar Lukic.

– Mot Ängelholm missbedömde jag en hemåtpass som rullade under foten och höll på att gå in i mål. Där hade jag lite tur, och det gäller att ha det blandat med skicklighet, säger Lukic som i år tycker sig har förbättrat luftspelet ytterligare.

Vad är det som fungerar bättre i försvarsspelet i år?

– Vi vet hur vi ska styra ändå från forwards. Sen är det en kombination av att vi tränat hårt och att grunderna sitter sen Allsvenskan. Men det gäller att vi fortsätter kriga och offra oss. Då kan det förhoppningsvis bli en ny nolla mot Assyriska.

Fler lokala sportnyheter hittar du här