Svårpasserad. Stojan Lukic har stoppat allt i sin väg i sju halvlekar i följd.
Svårpasserad. Stojan Lukic har stoppat allt i sin väg i sju halvlekar i följd.

Rekord för Lukic som jagar fler nollor

Tre hållna nollor i rad och totalt 319 minuter utan insläppt mål. Nytt personligt rekord för Halmstads BK:s målvakt Stojan Lukic, 36, som fått en smakstart på säsongen.

ANNONS
|

– Ja, jag fick höra att det var rekord och det är alltid roligt att hålla nollan. Men det är hela laget, inte jag, som åstadkommit det. Försvaret har varit bra ändå från forwards ner till mig, tycker Stojan Lukic.

När HP-sporten var på plats på en HBK-träning och intervjuade anfallaren Fredrik Olsson inför premiären mot Sirius så utropade Lukic, backad av ett par försvarskollegor, syrliga kommentarer som "intervjua inte honom, han gör ju ändå inga mål. Skriv om oss som i stället" och "vi kommer hålla nollan tio gånger i år" (Mohammed Ali Khan).

Allt givetvis med glimten i ögat.

ANNONS

Lukic och kompani följde upp det med att släppa in dubbla mål i den första halvleken på Studenternas IP. Men därefter har HBK hållit tätt i sju raka halvlekar, den andra mot Sirius följt av 3–0 mot Trelleborg, 1–0 mot Ängelholm och 2–0 mot Gais senast.

– Och nu har han (Fredrik Olsson) ju gjort mål också, skrattar Lukic.

– Mot Ängelholm missbedömde jag en hemåtpass som rullade under foten och höll på att gå in i mål. Där hade jag lite tur, och det gäller att ha det blandat med skicklighet, säger Lukic som i år tycker sig har förbättrat luftspelet ytterligare.

Vad är det som fungerar bättre i försvarsspelet i år?

– Vi vet hur vi ska styra ändå från forwards. Sen är det en kombination av att vi tränat hårt och att grunderna sitter sen Allsvenskan. Men det gäller att vi fortsätter kriga och offra oss. Då kan det förhoppningsvis bli en ny nolla mot Assyriska.

Fotboll: Superettan

Södertälje Fotbollsarena,

söndag klockan 15.00

Senaste nytt

HBK: Efter 2–1-förlusten mot tippade toppkonkurrenten Sirius i premiären, har HBK hittat flytet. Tre raka segrar och tre raka hållna nollor renderar i serieledning och uppumpat självförtroende.

Truppen jämfört med 2–0-matchen mot Gais senast är intakt och orosmolnen inför mötet med Assyriska är få. Janne Jönsson dras i stället med så kallade angenäma problem i form av fler och fler spelare som på allvar knackar på dörren till startelvan. Förutom Simon Silverholt, som hoppade in och avgjorde mot Ängelholm och som öst in mål i U21-laget, kan unge yttern Gabriel Gudmundsson vara aktuell för A-lagsdebut.

Assyriska: Flertalet, där ibland HBK:s tränare Janne Jönsson, varnade för Assyriska inför säsongen. Men efter fyra omgångar parkerar Södertäljegänget på negativ kvalplats med blott tre inspelade poäng. Enda vinsten kom i premiären mot Dalkurd. Matchhjälte då blev Kenny Pavey, men därefter har den rutinerade engelsmannen varit skadad. Kan dock vara aktuell på söndag.

Lagen

HBK (preliminärt): Stojan Lukic - Marcus Johansson, Fredrik Liverstam, Mohammed Ali Khan – Adnan Kojic, Antonio Rojas, Junes Barny, Sead Haksabanovic, Andreas Bengtsson - Alexander Ruud Tveter, Fredrik Olsson.

Avbytare: Malkolm Nilsson (mv), Alexander Berntsson, Alexander Henningsson, Kristoffer Fagercrantz, Rebin Asaad, Simon Silverholt, Gabriel Gudmundsson.

Assyriska (prel): Robin Malmkvist – Gustav Jarl, Linus Malmborg, Simon Strand, David Durmaz – Daniel Sliper, Fredrik Holster, Ugonna Anyora, Aziz Corr Nyang – Tim Söderström, Mattias Genc.

Tränarsnack

Janne Jönsson, HBK: – Assyriska är spelskickligt lag och i de matcher vi har följt dem har de fått väldigt dåligt betalt. Speciellt hemma, där de är bra, så det blir något att bita i.

– Vi vill fortsätta att vara svåra att bryta ner, det är en grund som har varit och är viktig. Vi ska vara tajta och disciplinerade samtidigt som vi vill bli ännu mer exakta offensivt och bättra vår procent på passningsspelet. Vilket kanske blir lättare på konstgräset.

HP-ligan

1. Fredrik Olsson 6p

1. Alexander Ruud Tveter 6p

2. Fredrik Liverstam 5p

3. Andreas Bengtsson 3p

3. Mohammed Ali Khan 3p

4. Sead Haksabanovic 1p

Övriga matcher

Lördag: Degerfors-Åtvidabergs FF, Gais-Örgryte, Varbergs Bois-Frej.

Söndag: Ljungskile-Dalkurd, Ängelholms FF-IFK Värnamo.

Måndag: Trelleborgs FF-Syrianska, Sirius-Athletic.

Följ matchen live på hallandsposten.se

Här är söndagens tablå:

Kl. 13.30: Vi avslöjar HBK:s startelva och bjuder på exklusivt snack med tränaren Janne Jönsson.

Kl. 14.55: Liverapporten startar. Följ matchen minut för minut, kommentera och chatta med reportrarna!

Efter matchen: Sajten uppdateras med texter från matchen.

ANNONS