Ratades i HBK – fällde gamla laget på straff

De passerade inte nålsögat i Halmstads BK. När HBK:s U21-lag föll i årspremiären mot division 1-laget Tvååker spökade Axel Berggren och Mohammad Alsalkhadi för sin gamla klubbkamrater.

ANNONS
LocationTvååker||

Träningsmatch

Tvååker 1

HBK U21 0

(1–0)

Tvååker gjorde matchens enda mål på straff i 35:e minuten – och det var Mohammad Alsalkhadi, 19, som blev fälld och Axel Berggren, 22, som var säker exekutor från elvameterspunkten.

Båda Alsalkhadi, som spelade vänsterytter, och Berggren, som är mittfältare, skolades i HBK:s akademi och syntes även i U21-laget, men nådde aldrig A-truppen utan gick vidare till Tvååker 2019 (Berggren) och i år (Alsalkhadi).

Djuric och Al-Ammari bleka

HBK hade sex A-truppsspelare i startelvan, men det var få som stärkte sina aktier i jakten på allsvensk speltid. Största besvikelsen var innermittfältet med Dusan Djuric och nye Amir Al-Ammari, som inte kom någonstans. Al-Ammari var direkt slarvig i passningsspelet vid flera tillfällen.

ANNONS

Torbjörn Arvidsson, U21-ansvarig HBK-tränare, säger:

– Vi vill väldigt mycket med vår inställning, men har lite svårare med genomförandet. Vi blev stressade av Tvååkers press i första halvlek och det blir en hafsig offensiv match för oss i första. Men kampen tar vi, springer gör vi och är rätt så organiserade i försvarsspelet.

– I andra så får vi kylt av dem lite i deras första press och kommer förbi den, men blir fortfarande fattiga i nästa del och skapar inte mycket chanser i dag. Det var ett fysiskt spel och vi lät dem nog komma in i våra kroppar lite för mycket.

Tvååker tampades i botten av Ettan Södra i fjol, men var närmare både 2–0 och 3–0 än HBK en kvittering. Förre bollklubbaren Simon Silverholt debuterade som inhoppare med halvtimmen kvar.

Därför får U21-lagen spela

Yttrarna Pontus Carlsson och Oscar Murro från U19-truppen var piggast i HBK. Det var också Carlsson som hade Halmstadlagets bästa målchans redan i elfte minuten efter en inbrytning från höger, men Tvååkers målvakt Tim Svensson Lillvik räddade.

U21-allsvenskan avbröts tidigt i fjol på grund av coronapandemin och återupptogs aldrig. Men i år är planen att serien ska genomföras med, för HBK:s del, premiär borta mot Kalmar FF den 21 april.

ANNONS

En nyhet i år är att även lagen i U21-allsvenskan räknas som yrkesidrottslag och därmed undantas från det nu rådande förbudet mot att spela matcher. Ett villkor är dock att en majoritet av spelarna kommer från respektive förenings representationslag och inte går i grund- eller gymnasieskola.

TV: Se hela matchen i repris här!

Fakta: HBK:s startelva

Malte Påhlsson – Melvin Sjöland, Edvin Kurtulus, Alexander Berntsson, Isac Larsson – Pontus Carlsson, Dusan Djuric, Amir Al-Ammari, Oscar Murro – Johan Gudmundsson, Jonathan Wadensten.

ANNONS