Rasmus Wiedesheim-Paul lämnar Rosenborg – klar för allsvenska Mjällby

Rasmus Wiedesheim-Paul återvänder till svensk fotboll i jakt på mer speltid. Valet föll på allsvenska Mjällby som lånar HBK:s förre skyttekung året ut.
– Förhoppningsvis kan jag bevisa att jag kan göra mycket mål på allsvensk nivå, säger 23-åringen.

ANNONS
|

Redan innan jul flaggade Rasmus Wiedesheim-Paul i en intervju med HP för att han ville ha mer speltid i norska Rosenborg.

Men trots ett tränarbyte där Kjetil Rekdal ersatt Åge Hareide har den förre HBK-anfallaren inte fått de signaler han hoppats på. Därför väljer han nu att lämna Trondheim för en återkomst till svensk fotboll.

– Jag har känt lite och fått indikationer på att det är en tuff konkurrenssituation och att det lutade åt att jag skulle få vara på bänken och utmana om platserna. Då kände jag att jag hellre tar en säsong någon annanstans där jag får stort förtroende och får spela för jag känner att jag är i en ålder där jag verkligen behöver det, säger Rasmus Wiedesheim-Paul.

ANNONS

Under onsdagen presenterades 23-åringen för allsvenska Mjällby som lånar anfallaren under hela 2022.

– Det ska bli kul att få spela i Allsvenskan. Det är främst för att jag känner att jag behövt speltid, förklarar han.

Vill hitta glädjen igen

Beslutet tog han för någon vecka sedan och när de sista bitarna föll på plats med Mjällby lämnade han Rosenborgs träningsläger på Marbella och åkte till Sölvesborg.

– Jag har spelat 45 minuter i alla träningsmatcher fram till Marbella men jag kände att jag behöver få 90 minuter i benen den här säsongen och inte bara göra inhopp. Då kändes detta som ett bra alternativ.

Något som Rosenborgs tränare Kjetil Rekdal också höll med om – samtidigt som Rasmus Wiedesheim-Paul hoppas kunna återfinna glädjen till fotbollen igen som fått sig en törn det senaste året.

– Det är väldigt viktigt för att man ska kunna prestera. När jag känner att jag mår bra och trivs så kommer jag lätt in i ett flow och när jag börjar göra mål så fortsätter det oftast, lite som det var i HBK.

Med HBK i Superettan igen var en återkomst till Örjans vall inte på tapeten den här gången, precis som HP tidigare rapporterat.

– Jag kände väl att det jag presterade i Superettan för några sedan har jag redan gjort. Det är lite mer intressant att spela i Allsvenskan.

ANNONS

Kan debutera i helgen

Han ska göra sin första träning med Blekinge-laget under torsdagen för att sedan eventuellt debutera i Mjällby-tröjan i en träningsmatch mot Kalmar FF på lördag. Om lite drygt två veckor väntar allsvensk premiär borta mot Elfsborg.

– Det ska bli kul. Jag gjorde allsvensk debut med HBK 2017, men det blev två inhopp så det här blir min första allsvenska säsong skulle jag säga.

– Jag hoppas att vi ska kunna göra det så bra som möjligt och vinna så många matcher som möjligt. Andreas Brännström (Mjällbys tränare) spelade väldigt bra fotboll när han var i Jönköping och det var bidragande att jag hamnade här. Och generellt sett har Mjällby alltid varit kända för att vara tunga att möta, lite likt HBK.

Känner du att du har något att bevisa när du nu får chansen i Allsvenskan i stället?

– Jag känner att jag vill komma igång igen och spela kontinuerligt med matcher, förhoppningsvis bevisa att jag kan göra mycket mål på allsvensk nivå. I de matcher jag spelade i Eliteserien gick det bra för mig, jag gjorde ändå fyra mål och en assist på inte så mycket speltid. På så sätt tycker jag att jag bevisade att jag klarade av nivån, men jag tycker att det är viktigt att visa upp det under ännu mer speltid.

ANNONS

Har långt kontrakt med Rosenborg

Kontraktet med Rosenborg gäller till och med 2024.

Räknar du och klubben med att du återvänder efter det här året?

– Jag har ett långt kontrakt så det är väl planen. Just nu har jag bara fokus här så får man se vad som händer sedan.

LÄS MER:Gudmundsson – mittfältare i Lille, ytterback i landslaget?

LÄS MER:Uppgifter: Wiedesheim-Paul på väg till allsvenskan

LÄS MER:HBK spikar truppen – men nyckelspelarens framtid är osäker

ANNONS