Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Positivt resultat för Halmstads BK

Halmstads BK gjorde en nätt liten vinst på 148 000 kronor för verksamhetsåret 2016 och budgeterar för ett plusresultat även 2017. Det framkom när HBK höll årsmöte i Sannarpsskolans aula på tisdagskvällen.

– Det är ovanligt att göra en vinst efter att ha ramlat ur allsvenskan, men med lite tur och hårt jobb så lyckades vi, säger Tony Karlsson, som omvaldes som ordförande.

Omsättningen föll över tio miljoner kronor från 2015 och landade på 40,1 miljoner kronor för 2016.

– Ett av skälen till att vi visade svarta siffror var att vi fick en liten extra peng från Leeds för Marcus Antonsson och även för några spelare till, bland annat Henrik Johansson i Brentford. Det handlar inte om några jättebelopp, men det räckte för att komma över gränsen, konstaterar Tony Karlsson.

För 2017 budgeterar HBK en omsättningsökning på drygt sju miljoner kronor till 47,6 miljoner och hoppas på att göra en vinst på nära en halv miljon.

Lyckas klubben med det kommer det egna kapitalet att växa från dagens 849 00 kronor till en bit över 1,3 miljoner.

– Men det kommer att bli ett tufft budgetår. Vi förlorar två miljoner på Kentaros konkurs, som träder i kraft under 2017, och tilldelningen från Uefafonden blir även sämre eftersom Sverige inte hade något lag i Champions League i höstas. Där tappar vi 2,5 miljoner. Därför gäller det att rätta mun efter matsäck.

Årsmötet var för övrigt det första som HBK hade en koncernrapport, där föreningen, HBK Elitfotboll AB och Kombihallen – klubben har en medlemsandel på 66,7 procent – redovisades.

Totalt sett var årsmötet lugnt, men det blev några förändringar i styrelsen. Göran Svensson avgick efter sex år och ersätts av Christian Albinsson. Han har tidigare suttit i Drotts styrelse och är ett välkänt namn i mediekretsar.

Även Susanne Nilsson, som numera är klubbchef i HBK, lämnar styrelsen och i hennes ställe kommer Christine Karlsson från Knäred in. Hon har ett stort idrottshjärta och arbetar i det civila som HR-direktör i Region Halland.

– Christian är en kille som jag känner väl – både yrkesmässigt och inom HBK, där han jobbat under flera års tid. Christine är också en person som jag har stort förtroende för.

– Sedan tycker jag att det är synd att vi tappar Göran, men jag har full förståelse för att han vill ägna sig åt andra saker i livet. Han har gjort väldigt mycket för klubben och haft ett stort engagemang i arenafrågan, säger Tony Karlsson.

Det delades även ut en del priser. Sead Haksabanovic och Emma Orrdahl blev Årets kvast, HBK-ringens stipendium gick till Axel Berggren och Philip Comnell och Gamla bollklubbares hederspris delades av Simon Andersson och Jonathan Svedberg.

Kvällens största applåd fick dock Seads pappa Senad Haksabanovic när han fick ta emot HBK-ringens hederstavla.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!