Edvin Kurtulus mår bättre och visar, enligt HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui, inte några symptom på att ha hjärtsäcksinflammation som först befarades.
Edvin Kurtulus mår bättre och visar, enligt HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui, inte några symptom på att ha hjärtsäcksinflammation som först befarades. Bild: KRISTER ANDERSSON

Positiva vändningen: Då kan HBK-backen Edvin Kurtulus vara tillbaka

Edvin Kurtulus är tillbaka i träning med HBK, men tog det medvetet lugnt efter oron kring hjärtat tidigare i veckan. HBK-backen kommer stå över helgens match, men beskeden är nu betydligt mer positiva.
– Det känns bättre, men det sitter lite rädsla i psyket så klart, säger Edvin Kurtulus.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Det var inför måndagens toppmöte i Superettan som Edvin Kurtulus plötsligt saknades i HBK:s startuppställning.

HBK-backen berättade att han hade känt ett tryck över bröstet och hade svårt att andas när han vaknade på morgonen.

I stället för match fick 20-åringen spendera kvällen på sjukhuset för observation. Dagen efter meddelade HBK på sin hemsida att backen drabbats av hjärtsäcksinflammation och sannolikt skulle tvingas vila från fotbollen ett par veckor.

När HP pratade med Edvin Kurtulus på tisdagseftermiddagen var han själv dock mer optimistiskt efter att såväl blodprov som ett ultraljud inte visat på några symptom.

Under torsdagen var Edvin Kurtulus tillbaka i träning med HBK efter att ha fått klartecken att träna. Han tog det dock medvetet lite lugnare än lagkamraterna för att känna sig för.

ANNONS

– Det känns bättre samtidigt som det finns en rädsla att det kan hända något. Man går runt på planen och känner på hjärtat och det påverkar koncentrationen på träningen, men det är ganska naturligt, säger Edvin Kurtulus efteråt.

Han berättar samtidigt att han sover bra igen.

– Nu får man bygga vidare på detta i morgon och så får man se om jag är med på lördag eller inte.

Edvin Kurtulus tränade med HBK under torsdagen men tog det medvetet lite lugnare efter oron för hjärtsäcksinflammation tidigare i veckan.
Edvin Kurtulus tränade med HBK under torsdagen men tog det medvetet lite lugnare efter oron för hjärtsäcksinflammation tidigare i veckan. Bild: Fredrik Jonsson

Kurtulus står över mot AFC Eskilstuna

Samtidigt som 20-åringen mår bättre än för några dagar sedan är HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui också tydlig med att situationen inte längre anses så illa som först befarades.

– Edvin har ingen diagnos och har absolut inga symptom på hjärtsäcksinflammation. Testerna han gjorde var negativa vilket var positivt, säger Simon Bakkioui som poängterar att elitidrottare ofta kan få ett annorlunda värde på sitt EKG än vanliga personer.

Men något spel redan i lördagens bortamatch mot AFC Eskilstuna är inte aktuellt för Edvin Kurtulus som gått igenom en pärs på flera plan de senaste dagarna.

– Han har mått dåligt för att han trodde att det var allvarligt och därför vill vi ge honom helgen också för att återhämta sig mentalt och fysiskt. Han kommer få ett program över helgen för att komma tillbaka till gammal nivå där vi kommer ha koll på pulsen och jag är med honom för att ha koll på det, säger Simon Bakkioui.

ANNONS

– På måndag räknar jag med att han är med i vanlig träning.

Återbesök om fem veckor

Om fem veckor kommer man sedan göra ett återbesök och belastningstest på hjärtat för att se hur det reagerar.

– Men det är bara av säkerhetsskäl, säger Simon Bakkiuoi.

LÄS MER:Beskedet efter HBK-backens frånvaro – tvingas till flera veckors vila

ANNONS